Trijumf Jedinstva na Memorijalu Josip Marković

Sub, 21.09.2019 - 00:12 -- dejan.vukovic

Trijumfom ekipe Jedinstva završen je ovogodišnji 8. Memorijalni turnir "Josip Marković" koji se održava u čast vrednog sportskog radnika koji se posebno istakao radeći u odbojci. Na turniru je bilo četiri ekipe a u utakmicama koje su se u toku dva dana odvijale u Hali sportova najviše umeća pokazale su odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove.

Drugo mesto pripalo je Partizanu, dok se domaći Spartak morao zadovoljiti trećim mestom ispred ekipe Beograda, novi superligaši, koji su turnir završili na četvrtom mestu. Odbojkašice Spartaka turnir su započele porazom od Beograda posle pet dugih setova, da bi u večernjem terminu savladale Partizan sa ubedljivih 3:0. U poslednjoj utakmici turnira poražene su od favorizovae ekipe Jedinstva sa 3:0, čime su osojili 3 mesto. PObednička ekipa Jedinstva je pored Spartaka savladala i Beograd, dok je od Partizana poražena posle pet setova sa 3:2.  

Osim za najbolje ekipe, domaćini u Subotici su pripremili nagrade i za najbolje pojedince. Tako je za najboljeg tehničara proglašena Emilija Antanasijević (Jedinstvo), najbolji libero je Jelena Vujković (Partizan), najbolji bloker je Miljana Glušac (Jedinstvo), dok je za najbolju igračicu turnira proglašena Jelena Trnić (Spartak).

Jovo Caković, trener Jedinstva, prihvatio je breme favorita: – Po sastavu i iskustvu smo morali da odigramo dobro i opravdamo taj epitet, da pokažemo da nismo slučajno u vrhu srpske odbojke. Ovo, međutim, nije ništa bitno, jer nama tek predstoji sezona. Niko ovde nije igrao sa najjačom postavom i rezultati mogu da zavaraju. Turnir je dobro poslužio da proverimo neke mlađe igračice koje su igrale do skora za Omladinac iz Banovaca, naše filijale.

Arsenije Protić, trener domaće ekipe, bio je zadovoljan izdanjem ekipe Spartaka: – Ekipa Jedinstva je očekivano osvojila prvo mesto. Po sastavu i kvalitetu igrača su sigurno glavni favoriti i za osvajanje titule. Što se Spartaka tiče, video sam sve što sam i očekivao, nije bilo nikakvog iznenađenja. Mlada je to ekipa, na momente igramo jako dobro, na momente ne, imamo mnogo oscilacija, što je i normalno ako se uzme u obzir koliko smo mladi. Kako sam i govorio ranije, da bismo igrali ozbiljnu ulogu u Super ligi, potrebno je da dovedemo još neke iskusnije igrače koje bi uz ovu decu bili prekretnica da li ćemo se boriti za opstanak. 

Custom Search