Četiri zlata Marka Milodanovića na SP za veterane u veslanju

Uto, 24.09.2019 - 20:53 -- darko.kovacevic

MARKO MILODANOVIĆ, ČLAN VESLAČKOG KLUBA „PALIĆ“, OSVOJIO JE ČETIRI ZLATNE MEDALJE NA SVETSKOM PRVENSTVU U VESLANJU ZA VETERANE -  VESLAČ „PALIĆA“ BIO JE NAJUSPEŠNIJI NA SVETSKOM PRVENSTVU U VETERANSKIM KATEGORIJAMA A, B I C I IMAO JE NAJBOLJE REZULTATE U TRKAMA SKIFOVA I DUBL SKULOVA

Član Veslačkog kluba „Palić“, Marko Milodanović, osvojio je četiri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u veslanju za veterane (World Rowing Masters Regatta) koje je održano na jezeru Velence u Mađarskoj od 11 - 15. septembra 2019. godine. Marko je bio najbolji u skifu u kategoriji veterana od 27 do 35 godina. U istoj kategoriji Marko i njegov partner u čamcu Carsten A. iz Nemačke bili su najbrži i u trci dubl skulova.

Poslednji dan regate na programu su bile trke mešovitih, žensko-muških posada. U tim trkama u discipplini dubl skul u kategoriji B veterana (od 35 do 43 godne) Marko Milodanović i njegova partnerka u čamcu, Scarlett G. iz Nemačke, pobedili su u svojoj grupi. Oni su imali najbolje vreme od svih 40 posada u svim grupama. U kategoriji C veterana od 43 do 50 godina takođe u disciplini dubl skul Marko i njegova partnerka u čamcu Birgit N. iz Austrije imali su najbolje vreme od svih 70 takmičarskih posada u svim grupama i tom pobedom Marko se okitio i četvrtim zlatom na Svetskom prvenstvo u veslanju za veterane.

- Ovo je veliki uspeh za mene lično. Dugo se bavim veslanjem i skoro svakodnevno treniram. Kao mlađi i tada aktivni takmičar svog matičnog kluba sa Palića imao sam dobre rezultate koji su obeležili moju tadašnju veslačku karijeru. Nisam hteo da odustanem od sporta pa sam nastavio da se bavim veslanjem i ovo jeste rezultat mog takmičarskog inata i napora koje sam uložio trenirajući. Gledam svaku mogućnost da se pojavim na značajnim veslačkim regatama pa se takmičim na važnim regatama u Srbiji, zatim u Austriji gde sada živim sa porodicom, kao i u drugim zemljama gde god mogu da promovišem sportski takmičarski duh, ferplej, zdrave stilove života i naravno Veslački klub „Palić“ čiji sam dugogodišnji član i takmičar – istakao je Marko Milodanović na Svetskom prvenstvu u veslanju za veterane u Mađarskoj.

U veslačkim i sportskim krugovima ova regata je poznata kao najmasovnije veslačko takmičenje na svetu. Preko 3.500 veslača iz 52 zemlje sa svih kontinenata u različitim starosnim kategorijama i u različitim disciplinama, olimpijskim i neolimpijskim, u redovnim i mešovitim posadama borilo se za titulu svetskog šampiona na Svetskom prvenstvu za veterane održanom u Mađaraskoj. Marko Milodanović koji je rodom iz Subotice je uspeo da na ovom svetskom prvenstvu osvoji čak četiri zlatne medalje. Uzimajuću u obzir ovaj kao i uspeh seniora Martina  Mačkovića (1. mesto na I Svetskom kupu, 4. mesto na II Svetskom klupu, 6. mesto na Evropskom prvenstvu i 7. mesto na Svetskom prvenstvu) koji je svojim ovogodišnjim rezultatima stekao normu za učešće na Olimpijadi sledeće godine u Tokiju, kao i uspeh juniorke Nikoline Đorđević (3. i 5. mesto na Blakanskom šampionatu) Veslački klub „Palić“ odakle su svi navedeni veslači ima čime da se hvali, na ponos cele Subotice, a i veslanja u Srbiji.

(info i foto: VK Palić)

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search