Pobeda odbojkaša posle pet uzbudljivih setova

Sub, 26.10.2019 - 00:16 -- dejan.vukovic

Spartak – Mladi radnik 3:2 (21:25, 25:21, 22:25, 25:18, 20:18)

Hala sportova u Subotici. Gledalaca: oko 250. Sudije: Leko Robert i Savić Darko

Spartak: Milović (libero), Arsenoski 6, Jungić 8, Veselinović 26, Peić (libero), Seizović, Simić, Nestorović, Tonić, Dulić, Radosavljević 22, Tumbas 8, Nedeljković 13. 

Mladi Radnik: Popović 15, Stefanović 2, Savić 6, Vulikić, Micić 23, Medurić 4, Zvicer, Stević, Ubiparip, Lečić, Ilić (libero), Dukić 3.     

Odbojkaši Spartaka pobedili su u pet setova u meču punom preokreta. Subotičani su u nekoliko navrata spašavali nemoguće, peti set je odlučio o pobedniku koji je posle drame na razliku pripao Spartaku. 

Spartak je kontrom Radosavljevića poveo sa 6:3, odgovorili su gosti serijom od 5:0 koju kontrom zaključuje Micić. Teško stečenu prednost Mladi Radnik nije ispuštao do kraja seta. Greškama Spartaka sredinom seta stigli su do tri poena prednosti, 12:15. Uspeli su subotičani da poravnaju na 19:19 kada su usledile tri nove greške i poen Micića za nedostižnih 20:24.  

Nakon dobre odbrane Tumbasa i bloka Nedeljkovića Spartak je poveo sa 9:6 u drugog seta. Micić je sa dva vezana as servisa poravnao na 10:10. Subotičani su set prelomili u narednim minutama. Na servis Veselinovića vezali su seriju od pet poena te poveli sa 15:10. As servisom Radosavljevića prednost je porasla na 6 poena, 19:13. Uspeli su gosti da se približe, ali ne i da ugroze vodstvo Spartaka i poravnanje rezultata u meču.   

Najviše briga domaćima zadavao je Micić koji je nazaslužniji za vodstvo Mladog radnika od 8:4 u trećem setu. Gosti su prednost uspešno održavali do obaveznog odmora, 10:12. Ubrzo su imali vodstvo od 15:11 i velikih 18:11. Tek tada je Spartak zaigrao bolje i prišao na 18:20 poenima Radosavljevića i Nedeljkovića. Uspešnim blokom Nedeljekovića subotičani su stigli na korak do izjednačenja, 22:23. Spartak propušta priliku za izjednačenje a Micić donosi set loptu gostima koju već u sledećem minutu realizuju za vodstvo od 2:1.   

Razigrani gosti poveli su sa 10:5 u četvrtom setu. Razigrao se tada Veselinović i diktirao tempo u svojoj ekipi. Spartak je smanjio zaostatak na dva poena, da bi blokom Veselinovića stigli i do peokreta, 15:14. Nastavili su subotičani sa dobrom igrom i uspešnim smečom Radosavljevića stigli do prednosti od 20:16. Raspoloženi Veselinović as servisom poravnava rezultat u meču i donosi odlučujući peti set.    

Dobro su subotičani blokirali i iz tog segmenta održavali minimalnu prednost u petom setu. Na promeni strana Spartak je imao tri poena viška, međutim ponovo je usledila drama. Gosti su uspeli da preokrenu na 9:8 i meč uvedu u veoma neizvesnu završnicu. Do prve meč lopte dolazi Mladi radnik, posle bloka Micića. Nedeljković zaustavlja kontru Požarevljana, as Veselinovića donosi sada meč loptu Spartaku. Nisu uspeli subotičani tada da je realizuju. Usledila je rezultatska klackalica da bi konačno petu meč loptu u pobedu pretvorio Veselinović.

Tagovi: 
Custom Search