Interaktivna radionica pisca Uroša Petrovića

Čet, 31.10.2019 - 10:41 -- darko.kovacevic

U sredu, 30. oktobra 2019. godine, u 18 sati, u Omladinskom klubu “Skladište“ Fondacije „Danilo Kiš“, gostovao je pisac za decu i mlade Uroš Petrović, koautor programa „NTC sistem učenja”, koji je održao kreativnu interaktivnu radionicu za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola i srednjoškolce. U radionici je učestvovao veliki broj dece i mladih, pre svega učenici osnovnih škola „Jovan Mikić“, “Matko Vuković“, „Ivan Goran Kovačić“ i “Sonja Marinković“.

Petrovićeve zagonetne priče su jedna od osnovnih NTC tehnika koje podstiču razvoj funkcionalnog znanja i pomažu ranom otkrivanju darovite dece. Tako su i kroz ovu interaktivnu radionicu deca bila u prilici da rešavaju Petrovićeve zagonetke.

Uroš im se obratio kroz jedan intelektualni perfomans koji je protekao u živoj, interaktivnoj atmosferi. Postavljao im je zagonetna pitanja. Deca su razmišljala, povezivala ono što znaju i ono što slute. Na taj način se vijuge razrade, a deca bivaju otvorenija i spremnija za izazove koji ih neminovno čekaju.

Svako njegovo druženje sa čitaocima jeste svojevrsni spoj književnog susreta i kreativne radionice, umetničko-intelektualni performans koji uvek protiče u živoj, interaktivnoj atmosferi.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search