Predstavljene kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine

Sre, 13.11.2019 - 15:21 -- nikola.tumbas
Jelena Trenkić O kreditima razvojnog fonda AP Vojvodine
Jelena Trenkić O kreditima razvojnog fonda AP Vojvodine

Razvojni fond AP Vojvodine u saradnji sa Gradskom upravom grada Subotice organizovao je danas u Plavoj sali Gradske kuće prezentaciju kreditnih linija Fonda namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Predstavljeni su  krediti za investicije, subvencionisane kamate u turizmu, kupovina poljoprivrednog zemljišta i mehanizacije, IPARD program.

Šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing u sektoru za kredite u Razvojnom fondu AP Vojvodine Jelena Trenkić istakla je da je Razvojni fond Vojvodine i u 2019. godini kao i u prethodne godine opredelio ukupno dve i po milijarde za sve kreditne linije.

- Sredstava ima dovoljno iako je interesovanje za našim kreditnim  linijama iz godine u godinu sve veće. Naše kreditne linije nisu vremenski ograničene i neće  niko zakasniti da aplicira po nekoj od njih. One  su otvorene sve dok se sredstva planirana za njihovu realizaciju ne utroše. Nije se, do sada, desilo da smo potrošili planirana sredstva po određenim linijama – naglasila je Jelena Trenkić.

Razvojni fond Vojvodine među mnogobrojnim kreditnim linijama ima raspisanu i kreditnu liniju za podršku IPARD projektima. Ove  godine je, kako je objasnila, ta linija dobila na punom odjeku s obzirom  na to da su počela da pristižu prva rešenja tako da su krenuli i prvi zahtevi za ovakve kredite.

- Za ovu kreditnu liniju vlada velika zainteresovanost s obzirom da se ta kreditna linija finansira u celosti, znači sve ono što je odobreno po rešenju IPARD projekta je ono što može biti kreditiranje tako da nije potrebno određeno sopstveno učešće – rekla je Jelena Trenkić

Sve kamatne stope Razvojniog fonda Vojvodine za sve konkursne linije, podvukla je, kreću  se u rasponu od jedan do tri odsto  na godišnjem nivou i one su fiksne.

Custom Search