Konjički sport: Susret u znaku dva trijumfa Mažića

Pet, 15.11.2019 - 12:07 -- darko.kovacevic

Susret takmičara Mađarske i Srbije na Kincsem parku protekao je u prijateljskoj atmosferi, zabeleženi su dobri rezultati a velike gužve na graničnim prelazima postale su sastavni deo ove manifestacije.

Do prve pobede ove sezone došlo je grlo Cann Legacy V., odgoj i vlaništvo Vladana Vojinovića iz Čačka, slaveći u drugoj trci dana pod nazivom "UKSS-Beograd dij". Bio je to njegov prvi nastup u inostranstvu i ubedljiva pobeda sa pet dužina prednosti u odnosu na ostale konkurente. Na sulkama mu se po prvi put našao Veljko Mažić koji je upisao tridesetu pobedu ove sezone. Ostvareni vremenski rezulat iznosi 1:19,2 na 2500m autostart. Na drugo mesto plasirao se standardno dobri Elliot (1:19,6)  sa Petrom Dulićem na sulkama a treće mesto zauzeo je Dejan Katanić sa grlom Cash Royal (1:19,8). 

Nadmetanje "Čantavir dij" bilo je ispunjeno našim takmičarima. U neizvesnoj završnici trke učestovali su Veljko Mažić sa grlom Zolta i Aleksandar Dimitrijević sa grlom Dolar-F. Mala prednost je bila u korist grla Zolta ali je pobedničko vreme bilo identično za oba grla 1:18,6 na 1900m autostart. Za dve stotinke bilo je slabije grlo Up All Night u vlasništvu kompanije Libero doo iz Pančeva dok su ponovo identični vremenski rezultat 1:18,9 zabeležila grla Imola sa Brankom Skenderovićem na sulkama plasirajući se na četvrto mesto i petoplasirana Violetta sa Goranom Zolnajiem. 

Najznačajnija trka dana bila je "Subotica dij".  Na osnovu stečene prednosti na početku trke do pobede je došlo grlo Nileo sa vozačem Fazekašem. Borbena Uran Lady za Mažićem na sulkama plasirala se na drugo mesto zabeleživši vremenski rezultat 1:19,6 na distanci od 1800m autostart. Treće mesto zauzeo je Grumetti (1:19,8) sa Dejanom Katanićem na sulkama  a četvrto mesto pripalo je grlu Sanger MS (1:20,0) i Goranu Zolnajiu. 

Grlu Unika Vik i vozaču Andoru Anđalu iz Čantavira malo je nedostajalo da slave u trci pod nazivom "Ada dij". U samoj završnici trke spoljnim delom staze finiširalo je grlo Vital RG sa vozačem Hajnalom i odnelo pobedu. Ostvareni vremenski rezultat pobednika iznosio je 1:19,2 a drugoplasiranog Anđala 1:19,3.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search