Poklon koncert Gerontološkog centra

Pet, 22.11.2019 - 15:37 -- darko.kovacevic

U četvrtak, 21.11.2019. godine u prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće održan je drugi po redu koncert klasične muzike u organizaciji Gerontološkog centra Subotica. Prošle godine naši sugrađani su imali priliku da uživaju u maestralnom sviranju dvojice pijanista iz Beograda - Janka Đokovića i Nikole Rankovića.

Ovoga puta su imali čast da prisustvuju muzičkom spektaklu, koji su im priredili mladi umetnici: Li Katarina Dafna (Srbija) - KLAVIR, Anna Ryabenkaya (Rusija) - SOPRAN, Luka Borkovič (Slovenija) - KLAVIR uz pratnjuLadislava Mezeia (Srbija) - VIOLONČELO i Mine Mendelson (Srbija) - VIOLINA.

Na repertoaru su se našle kompozicije Johana Sebastijana Baha, Franca Lista, Petra Iljiča Čajkovskog, Franca Šuberta, Klare Šuman i Sergeja Rahmanjinova.

Li Katarina Dafna je nižu muzičku školu završila u Subotici u klasi profesorice Emeke Šoti Sobonja, kao đak generacije. Nakon toga je upisala srednju muzičku školu za talente „Isidor Bajić“ u Novom Sadu na smeru izvođač klavirske muzike u klasi profesorice Olge Borzenko.U oktobru 2016. godine pozvana je da studira na „Anton Bruckner Privatuniversitat“ u Lincu.

Anna Ryabenkayaje rođena 1997. godine u Kaljiningradu, Rusija. Završila je Šostaković srednju muzičku školu.Učestvovala je na takmičenjima “Kristalne zvezde“ i “Muzika Rige” u Litvaniji.Od 2015. godine je studirala kod Birgid Štajnberger u Beču, da bi 2016. godine započela studije na Anton Bruckner Privatuniversitet u Lincu u klasi profesorke Katerine Beranove.2019. godine je učestvovala na Seiji Ozawa Matsumoto festivalu u Japanu sa profesorkom Micuko Širai.

Luka Borkovič je rođen 1998. u Sloveniji. Nakon završene niže muzičke škole nastavio je školovanje u klasi profesora Siavush Gadjiev. Za vreme školovanja kod profesora Gadijeva osvojio je II i III mesto na Državnom takmičenju mladih slovenačkih muzičara.Snimio je CD u Pianoroom recording studio.Studira na Anton Bruckner Privat University u Lincu u klasi profesora Aleksander Til Körber.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search