Nastavak revitalizacije Velikog parka i Spomenika prirode „Stabla hrasta lužnjaka na Paliću“

Sre, 27.11.2019 - 12:23 -- nikola.tumbas
Ljubica Bertović o izgradnji parkinga u ulici J Hegediša
Ljubica Bertović o izgradnji parkinga u ulici J Hegediša
Tanja Jotanović o revitalizaciji ulice J Hegediša
Tanja Jotanović o revitalizaciji ulice J Hegediša

Tanja Jotanović i Ljubica Bertović, ispred JP Palić Ludaša i Park Palića, dale su kratku informaciju nvoinarima na licu mesta o aktivnositma na Paliću narednom periodu:

Ovih dana uklanjaju se stabla invazivih vrsta uz istočnu stranu Ulice Jožefa Hegediša koja će biti ozelenjena sledeće godine. Takođe u narednom mesecu sledi sadnja drvorednih sadnica zapadnu stranu iste ulice. U okviru radova na revitalizaciji biće obuhvaćeno i zaštićeno područje SP „Stabla hrasta lužnjaka na Paliću“ gde će se zameniti 5 stabala hrasta lužnjaka koja su devitalizovana ili oštećena truležima te predstavljaju opasnost za stanovnike i objekte. U narednom mesecu biće posađeno 5 drvorednih sadnica iste vrste. Ove aktivnosti su predviđene Godišnjim programima upravljanja zaštićenim područjima, Rešenjima o uslovima zaštite prirode Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Odluci o održavanju javnih zelenih površina Grada Subotice i Planom poslovanja preduzeća.

Na južnoj deonici ulice ujedno je planirana i izgradnja parking prostora koju će realizovati doo „Park Palić“.

Za sam razvoj Palića kao turističke destinacije visoke kategorije, neophodno je obezbediti svu infrastrukturu- komunalnu i turističku. Projekat izgradnje parking prostora u ulici Jožefa Hegediša će podrazumevati izgradnju 61-og parking mesta, ukupne dužine od 250 metara i širine 5 metara, na površini od 825 m2 čime će se centralnoj turističkoj zoni obezbediti dodatna parking mesta za sve posetioce i turiste.

Custom Search