Subotički tamburaški orkestar niže uspeh za uspehom

Pon, 02.12.2019 - 10:38 -- darko.kovacevic

Ova godina je svakako godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra.

Još se nisu slegli utisci sa festivala Samoborrski tamburatoriji koji je održan 23 novembra u Samoboru na kojem je Subotički tamburaški orkestar ostvario nastup o kojem su komentari bili u stilu: to je fantastično, to je neponovljivo, ovako šta još nismo nikada čuli, fenomenalno i slično koji su o nastupu govorili samo u superlativima, a usledio je novi koncert u sklopu IV kongresa svetske tamburaške asocijacije u sinagogi u Novom sadu kada je orkestar sa svojim programom digao publiku na noge

To je ustvari bio nastup ovogodišnjih pobednika sa tamburica festa koji je održan u Novom Sadu juna meseca.

Nastupio je nabolji mali tamburaški sastav, najboljli solista i najboljji veliki tamburaški orkestra to jest Subotički tamburaški orkestar.

Novosadska publika, koja svakako zna šta je dobra tamburaška svirka, nije štedila dlanove da iskaže svoje divljenje svim izvođačima, a naš je orkestar doživio prave ovacije.

Orkestar je nastupio sa programom u 3 bloka. U prvom se predstavio sa Savremenom kompozicijom Tihomira Ranogajca PANONSKI VALCER, kompozicijom Glena Milera MOONLIGHT SERENADE i kompozicijom Pedra Ituralde PEKENJA ČARDA u kojoj je solista bila Ivana Mačković. Ovim blokom dirigovala je Sonja Berta.

U drugom blokou izvedili su poznate kompozicije Makse Popova VOJVOĐANSKA IGRA BR 1 te novu kompoziciju Novosadskog kompozitora Zorana Drakule ADAGIO DISAPERENCE i još jednu tradicionalnu numeru: SIRBA LUI POMPIERU. Dirigovala je Marijana Marki.

Treći blok je bio za dušu publike. Nastupila je Milica Dosković sa pesmama ZA TOBOM MOJE SRCE ŽUDI i VREME JE ZA NAS, a u završnici koncerta Orkestar je pratio Dušana Svilara sa pesmama VRATIĆE SE RODE i DUNAVSKI TESTAMENT. Poklon publici bilo je kao i na skoro svim koncertima MALO BUNJEVAČKO KOLO.

Dirigent Marijana Marki je i u ovom bloku suvereno vodila orkestar

Ovim nastupima Subotički tamburaški orkestar završava seriju festivalskih nastupa u kojima je pobrao sve nagrade i ovacije publike. Sada počinju pripreme za Božićne i Novogodišnje programe na kojem će učestvovati i dečiji i veliki tamburaški orkestar. Imaćemo dakle priliku da se sa ovim izuzetno uspešnim orkestrom ispratimo ovu godinu i da se nadamo da će sledeća biti još uspešnija.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search