SVM protiv probnih bušenja NIS na Šupljaku

Kategorija: 
Izvor: 

Mere koje je Naftna Industrija Srbije preduzela za probna bušenja u zaštićenoj zoni - između Vinarije Zvonko Bogdan i crkve u naselju Šupljak – su izazvale veliko negodovanje kod građana ovog naselja, tim pre što je u toku uređenje okoline jezera Ludaš, pa bi svaka vrsta zagađenja ugrozilo  dosadašnje napore Javnog preduzeća „Palić́-Ludaš“, koje se odnose na unapređenje biološke raznolikosti, biodiverziteta i poboljšanju stanja jezera.

Stanovnike Šupljaka više zanima šta ostavljaju budućim generacijama, nego eventualna novčana sredstva koju bi dobili ako pristanu na eksploataciju.

Gradski, pokrajinski i republički funkcioneri Saveza Vojvođanskih Mađara već́ su preduzeli korake u cilju, da Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj preispita i stavi van snage rešenje kojim je 21. januara dopustio NIS-u probna bušenja radi dalje eksploatacije na pomenutoj lokaciji, a sve zbog toga jer je za SVM najvažnija sudbina stanovnika Šupljaka i okolnih naselja i njihova zdrava životna sredina.

Subotički Gradski odbor Saveza vojvođanskih Mađara

Custom Search