Ostani kod kuće uz Fondaciju Danilo Kiš

Pon, 20.04.2020 - 16:18 -- darko.kovacevic

I za ovu nedelju kulture u uslovima ograničenog kretanja i vanrednog stanja, od 20. do 24. aprila 2020. godine, pripremili smo vam, u saradnji sa mentorima i polaznicima radionica Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, na Facebook stranici Fondacije raznovrstan kulturni program – online. Linkove do video snimaka na Youtube kanalu Fondacije objavljivaćemo od ponedeljka do petka u uobičajenim terminima radionica.

Ponedeljak: Radionice ličnog razvoja: „Fleksibilnost, promene i navike“

Ponedeljkom radimo na ličnom razvoju i jačanju svojih kapaciteta. Ovog ponedeljka, 20. aprila, bavimo se fleksibilnošću kao temom.

Video predavanje pod nazivom „Fleksibilnost, promene i navike“ držaće Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka Radionice ličnog razvoja i Omladinskog kluba u organizaciji Fondacije.

Utorak: Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma: “Kako doživeti pravi estetski utisak?”

U utorak, 21. aprila, dajemo vam na čitanje i analizu novi tekst pod nazivom “Kako doživeti pravi estetski utisak?” profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma u organizaciji Fondacije. Pozivamo vas da potom u nastavku teksta svojim komentarima učestvujete u filozofskoj online raspravi o pitanjima: Gde leži estetska vrednost?, Kako doživeti estetsku vrednost, tj. kako doživeti pravi estetski utisak?

Sreda: Kiš teatar predstavlja: Nataša Tutnjević – Individualna vežba: “Novinski članak - Blogerka”

U okviru programa „Kiš teatar predstavlja“ prikazujemo vam individualne vežbe, kao i kazivanja poezije polaznika pozorišnih radionica Kiš teatra, u organizaciji Fondacije.

U sredu, 22. aprila, Nataša Tutnjević, polaznica Kiš teatra na srpskom jeziku, uz mentorsku podršku Vladimira Grbića, voditelja ove pozorišne radionice za mlade, za sve ljude u samoizolaciji i ljubitelje pozorišta, osmislila je i snimila svoju individualnu vežbu na temu “Novinski članak - Blogerka”.

Četvrtak: Otvorena scena: Dora Mako peva “Moje proljeće” Jelene Rozge

U okviru programa “Otvorena scena” promovišemo mlade muzičar/ke Subotice.

U četvrtak, 23. aprila, imaćete tako priliku da poslušate pesmu “Moje proljeće” Jelene Rozge, u izvođenju Dore Mako, učenice 1. razreda Srednje muzičke škole u Subotici.

Petak: Književni klub: Online književno okupljanje

Petak je dan za književnost. Članovi Književnog kluba nastavljaju i ovoga petka, 24. aprila,  od 20 časova, sa radom na stilskim vežbama, online.

Video o uvodnom delu stilskih vežbi možete pronaći na Facebook stranici i Youtube kanalu Fondacije.

Svi zainteresovani mogu da se priključe i da nam se jave putem poruke, za detaljne informacije.

U zavisnosti od pristiglih radova, možda vas iznenadimo još nekim zanimljivim sadržajima.

Pišite nam o tome šta bi ste još želeli od sadržaja, kako možemo da vam pomognemo, te ukoliko želite i vi da učestvujete u nekom od naših programa, javite nam se na adresu: [email protected], putem naše Facebook stranice: https://www.facebook.com/fondacija.danilokis/ , a pozivamo vas i da nas zapratite na Instagramu: @fondacija_danilokis

#ostanikodkuće

Više o ovoj temi...

Na osnovu člana 39. stav 1. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“, broj 87/2018), člana 20. stav 1. tačka 8. i člana 44. Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl. glasnik RS“, broj 129/2007, 83/2014 – dr. zakon 101/2016 – dr. zakon i 47/2018) i člana 12 St.1. t.14.Statuta grada Subotice („Sl.list grada Subotice“, br.27/2019 od 10.10.2019.), a na osnovu Zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije broj 217-II-8/2021 od 10.06.2021. godine, gradonačelnik donosi,

O D L U K U o ukidanju vanredne situacije za celu teritoriju grada Subotice

1. Ukida se vanredna situacija za celu teritoriju grada Subotice, proglašena Odlukom gradonačelnika, zbog poboljšanja epidemiološke situacije usled zarazne bolesti COVID 19,...

detaljnije
Post date: Čet, 10.06.2021 - 18:20

Nakon dužeg razmatranja kao i praćenja epidemiološke situacije u zemlji i preporuka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, preduzeće “Park Palić” d.o.o. donelo je odluku da se tradicionalna manifestacija “Prvomajski uranak na Paliću” ove godine neće održati.

Imajući u vidu činjenicu da manifestacija svake godine ima izuzetno veliku posećenost, svojim savesnim ponašanjem i otkazivanjem manifestacije želimo da ispratimo odgovorne odluke koje je Grad Subotica doneo kada je u pitanju organizacija sličnih događaja, ali i da poručimo da je bezbednost i zdravlje svih nas na prvom mestu.

Park Palić d.o.o.

Post date: Uto, 27.04.2021 - 15:38

Kako bi se omogućilo starijim građanima Subotice da što brže i jednostavnije pristupe vakcinaciji protiv zarazne bolesti COVID-19, Dom zdravlja Subotica nastavlja, u subotu i nedelju, 20. i 21. marta, akciju imunizacije svih građana starijih od 60 godina, koji se nisu prijavili preko portala e-uprave ili su se prijavili, a nisu još bili pozvani da prime vakcinu.

Imunizacija vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“ obavljaće se od 08:00 do 13:00 časova u:

subotu 20.3.2021. godine u:

  • ambulanti I, u Subotici, na adresi Kumičićeva ulica 4;
  • ambulanti u MZ Graničar, na adresi Istočni vinogradi bb;
  • ambulanti MZ Aleksandrovo, na adresi...
detaljnije
Post date: Pet, 19.03.2021 - 18:26

Kako bi se omogućilo starijim građanima Subotice i naselja Đurđin i Novi Žednik da što brže i jednostavnije pristupe vakcinaciji protiv zarazne bolesti COVID-19, Dom zdravlja Subotica nastavlja, u četvrtak, 19. marta, akciju imunizacije svih građana starijih od 60 godina, koji se nisu prijavili preko portala e-uprave ili su se prijavili, a nisu još bili pozvani da prime vakcinu.

Imunizacija vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“ obavljaće se od 08:00 do 13:00 časova u:

  • ambulanti I, u Subotici, na adresi Kumičićeva ulica 4;
  • ambulanti u Đurđinu, na adresi Borisa Kidriča bb;
  • ambulanti Novi Žednik, na adresi Ilije Lubarde 2;

...

detaljnije
Post date: Čet, 18.03.2021 - 17:47

Evropska komisija predložila je stvaranje digitalnog zelenog sertifikata kako bi se olakšalo bezbedno slobodno kretanje unutar EU tokom pandemije kovida 19.

Digitalni zeleni sertifikat biće dokaz da je osoba vakcinisana protiv kovida 19, dobila negativan rezultat testa ili se oporavila od infekcije. Biće dostupan besplatno, u digitalnom ili papirnom formatu. Sadrži QR kod kako bi se osigurala sigurnost i autentičnost sertifikata. Komisija će izgraditi pristupnu mrežu kako bi osigurala da se svi sertifikati mogu verifikovati širom EU i podržaće države članice u tehničkoj primeni sertifikata. Odgovornost država članica je da odluče o tome koja ograničenja javnog zdravlja se neće odnositi na putnike, ali će takve odluke morati da se primene na isti način na putnike koji...

detaljnije
Post date: Sre, 17.03.2021 - 19:07
Custom Search