Rođendanski maj: program Fondacije „Danilo Kiš“ od 18. do 24. maja

Uto, 19.05.2020 - 11:11 -- darko.kovacevic

Dragi prijatelji, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ u maju obeležava 15 godina postojanja i rada sa mladima. Tim povodom pripremili smo sadržaje koje emitujemo tokom maja. Iako ovaj rođendan slavimo na neuobičajen način, pozivamo vas da i vi budete deo ove proslave. Pored radioničarskog programa, imamo za vas i nekoliko iznenađenja. Naši dragi prijatelji, saradnici i radioničari pripremili su kratke video poruke povodom rođendanskog programa Fondacije, koje nam ove nedelje šalju iz našega grada Subotice, preko Zagreba, pa čak iz udaljene Patagonije! Nastavite i dalje da nas pratite na našoj Facebook stranici.

Program za ovu nedelju:

Ponedeljak: Radionice ličnog razvoja: „U šta god verovali, u pravu ste!“

Ovog ponedeljka, 18. maja, predavanje pod nazivom „U šta god verovali, u pravu ste!“ održaće Izabela Zeković, NLP praktikantkinja, voditeljka Radionice ličnog razvoja i Omladinskog kluba.

Utorak: Klub ljubitelja muzike, filozofije i filma:“Da li je rok muzika umetnost?”

U utorak, 19. maja, objavljujemo novi tekst pod nazivom “Da li je rok muzika umetnost?” profesora filozofije Dragana Krstića, voditelja Kluba ljubitelja muzike, filozofije i filma. Pozivamo vas da svojim komentarima učestvujete u filozofskoj online raspravi.

Sreda: Kiš teatar predstavlja: Ivana Žunić kazuje pesmu „Sadejstva“ Šarla Bodlera

U okviru programa „Kiš teatar predstavlja“ prikazujemo individualne vežbe, kao i kazivanja poezije polaznika pozorišnih radionica Kiš teatra Fondacije „Danilo Kiš“.

Za sredu, 20. maj, Ivana Žunić, nekadašnja polaznica Kiš teatra na srpskom jeziku, za sve ljubitelje pozorišta snimila je svoje kazivanje pesme „Sadejstva“ Šarla Bodlera, u prevodu Borislava Radovića.

Četvrtak: Otvorena scena: Davor Knežević

U okviru programa “Otvorena scena”promovišemo mlade muzičar/ke Subotice.

U četvrtak, 21. maja, imaćete priliku da poslušate nastup Davora Kneževića, u okviru prošlogodišnje “Otvorene scene” u organizaciji Fondacije.

Petak: Književni klub: Online književno okupljanje

Članovi Književnog kluba nastavljaju sa radom i  ovoga petka, 22. maja, od 20 časova.

Svi zainteresovani mogu da se priključe i da nam se jave putem poruke, za detaljnije informacije.

Subota: Online galerija Fondacije „Danilo Kiš“: Denis Piuković

Dobrodošli u Online galeriju Fondacije „Danilo Kiš“! Naša online galerija izlaže dela vizuelnih umetnika Subotice, kao i radove učenika likovnih i grafičkih smerova Politehničke škole Subotica, u saradnji sa njihovim profesorima.

U subotu, 23. maja, možete da pogledate radove Denisa Piukovića, učenika četvrte godine, na smeru Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda, Politehničke škole Subotica.

Ukoliko želite  i vi da učestvujete u nekom od naših programa, pišite nam na adresu: [email protected], ili se javite putem naše Facebook stranice: https://www.facebook.com/fondacija.danilokis/ , a pozivamo vas i da nas zapratite na Instagramu: @fondacija_danilokis

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search