Fudbalerke Spartaka protiv TSC započinju novo prvenstvo

Čet, 06.08.2020 - 22:16 -- dejan.vukovic

Ženski fudbalski klub Spartak sa nestrpljenjem očekuje početak nove sezone. Popularne Golubice se u prvom kolu sastaju sa ekipom TSC, u meču koji je na programu u subotu 8. avgusta sa početkom od 19:00 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Utakmica će se igrati bez prisustva publike.  

Generalni sekretar kluba Bojan Arsić je istakao da će se klub potruditi da preko društvenih mreža direktno izveštavaju svoje pristalice o stanju rezultata na njihovim utakmicama. Pre početka utakmice biće uručeni pehar i medalje za prethodnu sezonu. Biće ovo prilika da se spoje dve generacije na jednom mestu, pošto će medalje uručiti veteranke koje su osvojile prvu šampionsku titulu 1975. godine.

Milica Kostić, zamenica kapitena osvrnula se na protekle pripreme - Kvalitet priprema je bio na zavidnom nivou, sve igračice su svoj deo posla odradile maksimalno. Nismo imali većih povreda jer nije bilo pripremnih utakmica. Smatram da je pauza zbog pandemije predugo trajala i da sve igračice jedva čekaju da istriče na teren. Očekujem da će ekipa TSC, iako je debitant u Super ligi, prikazati lep fudbal i da će se predstaviti u najboljem svetlu.

Violeta Slović, kapiten i sportski direktor kluba istakla je kadrovske promene u timu -  Zbog pandemije i uvođenja vanrednog stanja klub je bio primoran da prekine saradnju sa 3 igračice iz inostranstva, dok je jedna domaća igračica napustila klub. S obzirom da je UEFA donela odluku da će se Liga šampiona igrati u oktobru, odlučili smo da pojačamo tim na određenim pozicijama i doveli smo dve devojke iz Amerike. Ono što me posebno raduje što je klub dao šansu mlađim igračicama da prođu pripremni period sa prvim timom. Natalija Obradović i Kristina Nađ su svojim zalaganjem uspele da se izbore za svoje mesto u prvom timu.Očekujem da će ovo biti jedna od najtežih sezona u poslednjih 10 godina. Mnogi timovi su se pojačali, dobro su radili i može se očekivati zanimljiva i borbena sezona.

Boris Arsić, šef stručnog štaba Spartaka osvrnuo se na probleme zbog pandemije virusa - Sve ono što smo planirali palo je u vodu u jednom trenutku i morali smo da krenemo u nove projekcije prilagođene aktuelnoj zdravstvenoj situaciji. Mogu sa zadovoljstvom da kažem da smo uspešno pregrmeli ovaj period. Devojke su bile maksimalno profesionalne i maksimalno odgovorno su se odnosile prema obavezama i radnim zadacima. Jedina negativna tačka pripremnog perioda je manjak pripremnih utakmica. Sve utakmice koje smo planirali i zakazali morali smo da otkažemo. Nedostaje nam to zbog uigravanja, ali ova ekipa ima iskustvo i kontinuitet i vrlo brzo će da uđe u takmičarsku formu. Ove sezone liga je proširena na 10 timova. Glavne konkurente kao i ranijih godina vidimo u Mašincu, Crvenoj zvezdi i Slogi jer se svake godine trude da ugroze naš primat. Ne smemo zaboraviti da postoje ekipe koje se pojavljuju iz drugog plana i koje su znale da pobrkaju račune favoritima. U ovoj sezoni akcenat stavljam na Mašinac koji se dobro se organizovao i najavio ozbiljnu trku za prvo mesto. Takođe, Crvena zvezda isto ima dobar tim

Žreb za kvalifikacije za Ligu šampiona će se po dopunjenom kalendaru UEFA održati u Nionu tokom prve nedelje u septembru. Kvalifikacije se igraju od 7. do 13. oktobra. Šef struke Boris Arsić osvrnuo se i na to takmičenje - Što se tiče inostranstva sve je pomereno za oktobar što iziskuje i pomeranje forme za tu priliku. Pošto se kvalifikacije igraju u oktobru, dobili smo na vremenu što će omogućiti da složimo sve kockice 

U klubu su istakli da će Subotica biti domaćin  kvalifikacione utakmice ženskih reprezentacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Francuske koje će se odigrati 18. septembra.

Tagovi: 
Custom Search