Vuk i Teodora osvojili Čovićev memorijal

Čet, 06.08.2020 - 21:13 -- dejan.vukovic

Na terenima Tenis kluba Palić odigran je 51. Memorijalni turnir „Čovićev memorijal“, turnir A kategorije iz kamendara TSS, koji je okupio talentovane dečake i devojčice do četrnaest godina.

Koliko je turnir interesantan za mlade tenisere pokazuje i podatak da su na ovom turniru 2001. godine slavili Novak Đoković i Ana Ivanović. Ove godine turnir su osvojili Vuk Kruščić i Teodora Kostović, koji su tokom turnira bili najbolji. Finale dečaka donelo je veliko uzbuđenje, Kruščić je pobedio sa 2:1 (6:3, 2:6, 11:9), nakon super taj-brejka. Savladao je Andriju Čopića koji je u jednom momentu bio bliži pobedi jer je u taj-brejku vodio sa 9:6.

Uzbudljivo je bilo i u finalu devojčica. Teodora Kostović je izgubila prvi set sa 0:6 od Ive Janković, ali je potom stigla do preokreta dobila je drugo set sa 7:5, da bi u taj breku slavila sa 10:6.

Turnir koji nosi ime na Gavru Ćovića, bivšeg sjajnog sportskog radnika iz TK Palić koji je poginuo u saobraćajnoj snesreći noseći pehare za Prvenstvo Vojvodine za pionire koje je tada bilo u toku, ove godine je okupio većinu najboljih igrača iz Srbije u ovoj kategoriji, jer zbog epidemiološke situacije trenutno se igra veoma mali broj turnira u Evropi pa su najbolji igrači iz Srbije ostali kod kuće.   

Najbolji igrači su uz trofeje dobili i Capriolo bicikle koje je podelio Siniša Kalinić, predsednik Tenis kluba Palić.

Custom Search