Пуштена у рад нова партерна фонтана на реконструисаном Тргу слободе

Uto, 11.08.2020 - 13:28 -- nikola.tumbas
Bogdan Laban o novoj fontani
Bogdan Laban o novoj fontani
Predrag Radivojević o novoj fontani
Predrag Radivojević o novoj fontani

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић пустили су у рад нову, модерну партерну фонтану на реконструисаном Тргу слободе, изграђену на месту некадашње Зелене фонтане која због великог отицања воде скоро деценију није била у функцији. Радови на реализацији овог пројекта отпочели су 5. фебруара 2020. године, одвијали су се предвиђеном динамиком и завршени су у року. Укупна вредност инвестиције износи 147,6 милиона динара, са ПДВ-ом.

Уз констатацију да је велико задовољство данас бити на реконструисаном централном градском тргу, градоначелник Лабан је изразио задовољство што су Суботичани добили трг какав заслужују и што Суботица, напокон, има  изглед достојан петог града по величини у Србији.

Чим сам дошао на чело града крајем јуна 2016. године, договорили смо се да кренемо у реализацију пројекта реконструкције Трга слободе и изградње модерне партерне фонтане на месту некадашње Зелене фонтане која скоро деценију није била у функцији. Испунили смо обећање, Суботичани данас имају трг какав заслужују, а Суботица изглед достојан петог по величини града у Србији. Овај пројекат завршен је на време, вредност инвестиције је 123,5 милиона динара и сигуран сам да настављамо даље са развојном политиком града. Све пројекте које смо покренули ми смо углавном и завршили. Оно што нас у наредном периоду очекује јесте и завршетак аква парка са спа центром на Палићу – нагласио је Богдан Лабан.

После десет година пропадања и једног ругла у центру града коначно је уређен Трг слободе, истакао је Предраг Радивојевић, и додао да је изграђена нова, модерна партерна фонтана у чијем је централном делу, у пет  концентричних кругова, распоређена 61 прскалица.

По ободу највећег концентричног круга имамо 16 ‘rainbow jet’ прскалицу са глатким млазом. Имамо, такође, и шест великих жардињера са зеленилом, три базена са мирном водом, партерно осветљење и осветљење базена. Прелепо фонтана изгледа ноћу. Такође смо уредили и комуналну и урбану опрему, дакле 16 канделабера, клупе. Овај простор је практично доживео своју регенерацију и све ће то поново навести Суботичане на окупљање и дружење, баш на овом тргу у строгом центру града – рекао је Радивојевић.

 

Custom Search