Predstavljen projekat - Korak do zelene ekonomije

Ned, 06.09.2020 - 13:13 -- darko.kovacevic

U prostorijama Galerije slame u Donjem Tavakutu dana 5. septembra 2020. godine predstavljen je projekat "Korak do zelene ekonomije".

Medijska konferecija predstavlja jednu od projektnih aktivnosti koja ima za cilj promovisanje i vidljivost projekta u lokalnoj zajednici, kao prvi korak upoznavanja stanovništva sa konceptom zelene ekonomije i novim modelima zelenog preduzentistva. 

- Ovim projektom želimo da popularizujemo život u ruralnim područjima Subotice, da približimo mladima mogućnosti kvalitetnog života i rada na selu. Jedna od ideja projekta je i prikazivanje dobrih primera i pozitivne prakse iz EU, a posebno modele Friednly Start-up Village i Co-Living i Co-Working prostora u ruralu - izjavila je ovim povodom Jadranka Stanti iz Inovativne mreže Subotice.

Inovativna mreža Subotica realizuje projekat KORAK DO ZELENE EKONOMIJE.

Projekat je finansiran sredstvima Evropske Unije uz podršku NAGE programa/projekta koji koordinira Mreža za ruralni razvoj Srbije.

Projekat ima za cilj podizanje svesti stanovništva kroz edukativno-promotivne događaje o važnosti zelene ekonomije, zelenog preduzetništva i značaja građanskog aktivizma kroz OCD radi uspostavljanja koncepta zelene ekonomije.

Projekat se realizuje na prostoru Subotice i ruralnih područja Subotice.

Period implementacije je 6 meseci

Očekivani rezultati projekta su:

  • 15 obučenih lica o poznavanju koncepta zelene ekonomije i zelenog preduzetništva što doprinosi povećanju svesti o zelenoj ekonomiji i zelenom preduzetništvu,
  • Planira se obučavanje 10 osoba o osnovama izrad biznis plana i upoznavanje istih sa preduzetničkim konceptom poslovanja,
  • Obnova i unapređenje znanja o izradi “parasničke” peći (peći od blata i slame - autohtoni element vojvođanskih salaša) – obučiće se 5 osoba za samostalnu izradu peći.

Za više informacija : Inovatvna mreža Subotica, e-mail: [email protected]. , tel.: +38 (1)62 661 049

Ličnosti: 
Custom Search