Operske arije u dvorištu Gerontološkog

Uto, 13.10.2020 - 12:17 -- darko.kovacevic

Gerontološki centar Subotica je u subotu 10.10.2020. organizovao koncert operske muzike za svoje korisnike u izvedbi Nataše Tasić Knežević i Saše Kneževića.

Nataša Tasić Knežević je solistkinja opere Srpskog Narodnog Pozorišta u Novom Sadu. Diplomirala je u klasi prof. Šajnović, a specijalističke studije je završila u klasi prof. Višnje Pavlović. Tokom studija radila je sa Katarinom Jovanović i Jasminom Trumbetaš. Debitovala je u operi "Karmen" u Narodnom pozorištu i tokom operskog studija Narodnog pozorišta, ostvarila je uloge manjeg i srednjeg faha.

Saša Knežević radi kao pijanista u baletskoj školi "Dimitrije Parlić". Osnovne studije je završio u klasi Miloša Ivanovića, a specijalističke u klasi prof. Lj. Turlakov. Sarađivao je sa baletom Milanske skale, sa baletom Bastilje i Firence kao i sa trupom Drezden - Frankfurt. Kao operski pijanista nastupao je širom zemlje i u inostranstvu.

Direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević obratio se svim prisutnim gostima i zahvalio se korisnicima usluga doma na strpljenju i snazi koju su pokazali za sve ovo vreme koje i dalje provode u izolaciji.

Korisnici usluga su i ovaj put imati priliku da sa svojih balkona i prozora prate nastup operske dive, a pre samog početka koncerta pozdravio ih je i Miloš Nikolić, član Gradskog veća iz oblasti obrazovanja i kulture.

Na ovaj dan se u svetu obeležava i Svetski dan mentalnog zdravlja, a poznato je da određena svojstva muzike utiču na naše telo i um. Svaki dan treba odvojiti jedan deo vremena i posvetiti ga slušanju muzike, to može uveliko da utiče na mentalno stanje. Naučnici su utvrdili da je i samo 5 minuta slušanja muzike dovoljno da osoba bude srećna.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search