Održana regata 7. Reful Kup

Pon, 19.10.2020 - 19:44 -- darko.kovacevic

Mada je izgledalo kao da jedriličarski klub Reful neće uspeti organizovati regatu ove godine zbog situacije sa COVID-19, ovog vikenda se ukazao slobodan termin pošto je odloženo državno prvenstvo. JK Reful je iskoristio taj termin i u kratkom vremenskom roku uspeo organizovati regatu. Učestvovalo je oko 20 jedrilica iz 4 kluba: NC Palilula, JK Vojvodina, JK Palić i JK Reful.

Prvog dana se jedrilo po teškim uslovima, bilo je oblačno i hladno vreme oko 9 stepeini Celzijusa sa jakim zapadnim vetrom od 7 m/s sa udarima do 12m/s. Toga dana su odvožene četiri trke. Drugog dana je vetar oslabio i pojavilo se sunce. Duvao je severozapadni vetar od 4 do 7 m/s. Po idealnim vremenskim uslovima odjedrene su još četiri trke.

U klasi L Radial zlatnu medalju je osvojio Robert Kovač, srebrnu Kristina Boja i bronzanu Relja Kresović, u kategoriji Laser prvi je Danilo Bešić, drugi Robert Kovač, treći Igor Ujvari, dok je u klasi Laser 4.7 zlatno odličje izborio Viktor Batižić, srebro Petra Buljovčić, a bronzu Aleksa Sretenović.

U dečjoj klasi Optimist prvi je Luka Sretenović, drugi Molnar Bertalan, a treći Roland Kovač.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search