Sagmajster završio deseti put Dakar reli

Sub, 16.01.2021 - 18:03 -- dejan.vukovic

Subotičanin Gabor Sagmajster deseti put je uspešno završio Dakar reli. Ovogodišnji 43. Dakar vožen je u Saudijskoj Arabiji gde su takmičari kroz 12 etapa prešli oko 8.000 kilometara.

Sagmajster, jedini predstavnik iz Srbije na ovom prestižnom reliju takmičenje u konkurenciji motorista završio je na 60. mestu sa 35 sati zaostatka iza pobednika Kevina Benavidesa iz Argentine, drugi je amerikanac Ricky Braberc  a treć Sam Sunderland iz Engleske. 

U konkurenciji automobila pobednik je iskusni Stephan Peterhansel kome je ovo ukupno 14 titula na Dakar relijima. Ovo mu je osma pobeda u konkurenciji automobila, dok je šest puta bio prvak u konkurenciji motorista. Drugo mesto pripalo je vozaču iz Katara, Al Altijahu sa 13 minuta zaostataka dok je treći bio prošlogodišnji pobednik, Carlos Sainz iz Španije. 

Po ulasku u cilj iako vidno iscrpljen Sagmajster je bio izuzetno zadovoljan svojim ovogodišnjim nastupom -  Po deseti put sam uspeo svoj motor i sebe da dovedem u cilj Dakar relija. Oduševljen sam što sam ostvario svoj cilj. Sa ovim nisam završio svoju karijeru, ali na motoru verovatno jesam. Izuzetno je opasno trkati se u ovakvim uslovima na motoru, koncentracija mora biti stalno prisutna. Imam skoro 50 godina, u junu ću postati deda i mislim da je vreme da sednem u vozilo na četiri točka. To mi je sada i cilj, da sednem u neki dobar trkački automobil i tako nastavimo takmičenja na Dakar relijima.        

 

Ličnosti: 
Custom Search