Nastupi hokejaša Spartaka proteklog vikenda

Pon, 25.01.2021 - 19:34 -- dejan.vukovic

Hokejaški klub Spartak je proteklog vikenda imao takmičenje sa svim selekcijama. Na domaćem klizalištu održane su utakmice 1B lige gde su subotičani odmerili snage sa novosadskom Vojvodinom, dok su mnlađe selekcije nastupale na takmičenjima u Mađarskoj.   

Selekcije U8 i U10 su proteklog vikenda trebale da budu domaćini tradicionalnog međunarodnog turnira SPARTANS, koji je zbog trenutne situacije odložen za neka manje rizična vremena. Ove selekcije su na simboličan način obeležile ovu manifestaciju odigravši međusobni mini turnir, koji je nadoknadio odigravanje utakmica za ove mlade hokejaše. 

Selekcija U12 je u nedelju 24.01. u Segedinu dočekala ekipu KSI iz Budimpešte u sklopu prvenstva "B" Mađarske i zabeležila ubedljivu pobedu od 12:1 (6:1 4:0 2:0), iako su prošlog vikenda igrali sa istim protivnikom u Budimpešti i slavili tesnim rezultatom od 4:3.  

Selekcija U14 je u subotu 23.01. odigrala regionalni derbi sa ekipom Segedina, u sklopu B1 lige prvenstva Mađarske, i konačno iz trećeg pokušaja ove sezone uspeli da zabeleže vrednu i zasluženu pobedu od 9:4 (2:2 2:1 5:1).

Selekcija U16 je u nedelju 24.01. takođe u Segedinu dočekala ekipu KASI iz Kapošvara. Iako nisu odigrali utakmicu na svom novou uspeli su da zabeleže pobedu rezultatom 8:4 (2:0 3:2 3:2) sa kojom su ostali u trci za osvajanje prvog mesta u ovom rangu takmičenja.

Za ove tri selekcije u Mađarskoj prethodnog vikenda su nastupali: Ponjavić Andrija, Popov Novak, Milanko Danilo, Milodanović Filip, Brestovac Relja, Mandić Antonija, Benčić Mihajlo, Kuntić David, Pećerić Slaven, Temunović Vanja, Vučinić Vasilije, Penava Ognjen, Milodanović Ana, Janković Ognjen, Kukaras Luka, Popov Jovana, Bem Karlo, Kiš Matej, Penava Veljko, Đukanović Luka, Šandor David, Vučić Aleksa. Trener: Zoran Jaramazović.

U sklopu seniorske Prve B lige, HK Spartak je na domaćem terenu u dvomeču (subota-nedelja) dočekao novosadsku Vojvodinu. Obe ekipe su završile sa po jednom pobedom i porazom. U prvom meču gosti su slavili posle preokreta rezultatom 4:2 (0:0 2:2 2:0), dok je u drugom meču Spartak uspeo da izdrži sve pritiske gostujuće ekipe i zabeleži važnu pobedu 6:5 (4:2 0:2 2:1). U susretima dva rivala približno jednakog kvaliteta odlučivale su nijanse i koncentracija u najvažnijim momentima utakmice, i samim tim se steče utisak da je ovo najrealniji ishod, po jedna pobeda na obe strane.

Za HK Spartak su nastupili: Gabor Roža, Vujković Davor, Basarić Igor, Brestovac Uroš, Večić Vladimir, Koso Mikloš, Dujmović Nikola, Fazekaš Đorđe, Popović Darko, Šandor Žolt, Ladocki Čaba, Desnica Prvoslav, Fazekaš Tibor, Dakić Srđan, Ižipac Ignjatije, Skenderović Aleksandar, Kerleta Miodrag.

Custom Search