Svečano otvoreno međunarodno takmičenje u jedrenju

Pet, 07.05.2021 - 21:59 -- nikola.tumbas

Svečanim otvaranjem održanim u petak, 7. maja, počelo je četrnaesto izdanje tradicionalnog takmičenja u jedrenju, u organizaciji Jedriličarskog kluba Palića – Otvorenog kupa Jugoistočne Evrope za klasu optimist – SEEOOC 2021.

Kako je istakla Andrea Kikić, organizator ispred JK Palić i potpredsednik Jedriličarskog saveza Srbije, nastupaju takmičari iz Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Slovačke, i, naravno, Srbije, a takmičenje će trajati do nedelje, 9. maja.

Hargita Erči, član gradskog veća zadužena za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, istakla je kako joj je velika čast da pozdravi učesnike najveće i najznačajnije međunarodne regate u Srbiji za decu do 15 godina. – Takmičenje svake godine okuplja učesnike sa više kontinenata. Zbog aktuelne situacije bilo je malo neizvesnosti, ali nam je drago da možemo da pozdravimo i goste iz inostranstva – kazala je članica GV Subotice, te pohvalila ogroman trud organizatora na razvoju regate.

Takmičenje je svečano otvorio Laslo Kormanjoš, pomoćnik u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. – Čestitam JK Palić na orgnaizaciji ovako značajne međunarodne regate, kao i suorgnaizatorima, Jedriličarskom savezu Vojvodine i Jedriličarskom savezu Srbije. Svim takmičarima želim dobre rezultate, što manje briga, i više veselja, neka vikend protekne u znaku sporta.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Mladen Stojšin, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine, Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Atila Kikić, predsednik Skupštine Sportskog saveza Subotice i Marta Dobo, direktorica JP „Palić-Ludoš“.

Custom Search