Uspešni jedriličari Palića na SEEOOC-u

Pon, 10.05.2021 - 22:19 -- dejan.vukovic

U periodu od 7. do 9. maja, Jedriličarski klub Palić je bio domaćin najveće i najznačajnije srpske internacionalne jedriličarske regate SEEOOC (Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist - South East Europe Open Optimist Cup), koji se organizovao 14. put za klasu "OPTIMIST".

Na regati je učestvovao 61 takmičar uzrasta od 7 do 15 godina iz pet zemalja, Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Slovačke i Srbije. Šef regatnog odbora je bio Peter Farkaš, međunarodni „Race officer“ iz Mađarske, a suđenje je bilo povereno međunarodnim sudijama: Miroslav Bjelajac (Hrvatska), Rainer Kornfeld (Austrija), Dragomir Andonović (Srbija), Pierluigi De Luise (Italija), Benno Loske (Nemačka).

Od članova ekipe Jedriličarskog kluba Palić, na čelu sa trenerom Dejanom Zakićem, do pobedničkog postolja stigao je Nenad Zakić osvojivši 3. mesto u generalnom plasmanu i 3. mesto u kategoriji dečaka i Bertalan Molnar koji je osvojio 3. mesto u kategoriji dečaka do 12 godina.

SEEOOC regata je ujedno i jedna od regata, koja se boduje u seriji regata za Državno Prvenstvo. Od domaćih takmičara Nenad je osvojio 1. mesto u generalno plasmanu i 1. mesto u kategoriji dečaka, a Bertalan je osvojio 1. mesto u kategoriji dečaka do 12.godina. Zapažene rezultate osvojili su i ostali takmičari JK Palić,  Roland Kovač i Tamaš Arnold, a veliki trud je uložila i mlada takmičarka kluba Tijana Zakić. Suorganizatori regate su Jedriličarski Savez Srbije i Jedriličarski Savez Vojvodine, dok su glavni finansijeri Ministarstvo sporta i omladine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Subotica.

Custom Search