Održano studentsko takmičenje Bizkod 5

Ned, 30.05.2021 - 10:04 -- nikola.tumbas

Danas je u Subotici održano studentsko takmičenje za programere i ekonomiste, BizKod 5, u organizaciji Infostud grupe.

„To što smo ovogodišnje takmičenje organizovali uživo, i pored svih izazova i neizvesnosti, je jedna velika pobeda za sve nas. Zato su danas svi pobednici, bez obzira ko odnese nagradu, jer je prvenstveno bilo važno da se ove godine okupimo i da se posle prošlogodišnje pauze Bizkod održi“, rekao je na otvaranju petog po redu BizKod-a Branimir Gajić, direktor Infostud grupe.

Studente su podržali i profesori, koji su im se takođe obratili na početku takmičenja, profesor Zlatko Čović sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta u Subotici. Ova dva fakulteta su dugogodišnji partneri Infostuda u realizaciji takmičenja.

Deset timova odmerilo je snage u dve kategorije i posle celodnevnog osmišljavanja i prezentovanja ideja, žiri je izabrao pobedničke ekipe, što nije bio ni malo jednostavan posao s obzirom na sjajne prezentacije studenata.

U programerskom delu takmičenja prvo mesto pripalo je timu BASH, a članovi su Nemanja Popara, Hana Gašparić, Stevan Kazi i Andrej Kovačić.

U biznis delu, pobedio je tim Alaska, u sastavu Anđelka Matković, Marko Bulatović, Dušica Došić i Vojislav Maćoš.

Ovogodišnje takmičenje održano je na otvorenom, usled epidemiološke situacije, a umesto 24 sata trajalo je 12, pa je i model promenjen u odnosu na prošla izdanja Bizkoda. Naime, studenti su tokom pet dana, u saradnji sa mentorima iz Infostud grupe radili na rešavanju zadataka, koji su u toku današnjeg takmičenja dopunili i uobličili. Izazov za mlade programere bio je da osmisle aplikaciju koja bi pomogla menadžerima da organizuju rad zaposlenih tokom pandemije. Zadatak za biznis timove bio je da Infostud približe mladim generacijama.

foto: Damir Vujković

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search