Održan tradicionalni Vojvođanski galop

Ned, 20.06.2021 - 12:05 -- dejan.vukovic

U subotu, 19. juna, na gradskom Hipodromu održana su konjička nadmetanja u okviru devetog izdanja tradicionalnog „Vojvođanskog galopa” (Vajdasagi Vagta).

Nakon svečanog otvaranja, u takmičarskom delu programa publika je mogla da uživa u kvalifikacionim galopskim trkama starijih i mlađih jahača, kao i u tri kasačke trke. Održana su i takmičenja u kuvanju tradicionalnih specijaliteta, promocija umetničkog jahanja, svoje veštine su pokazali i mladi vojvođanski čikoši, a potom su usledile finalne trke.

Prvo mesto u „Vojvođanskom galopu“ osvojio je Sabolč Guljaš koji je branio boje Bačkih Vinograda, a nastupio je sa grlom Deva Szandek. Osvajanjem prvog mesta plasirao se na finalno takmičenje – „Nacionalni galop“, koji će biti održano početkom oktobra, na Trgu heroja u Budimpešti. Drugo mesto zauzeli su Noemi Cekuš i grlo Copra, a treće Žolt Roštaš i grlo London.

U trci mladih jahača pobedila je Dorka Erdei Ana, sa grlom Bohoc. Drugi su bili Krištof Feher i grlo Penny, a treći Stela Vujević i grlo Szingo. U kasačkom delu programa slavili su Ilinka de Sajan (B. Mukić), Byron Delle Badie (B. Mukić) i Valter (Lj. Dulić).

Program je zaključen nastupom Operetskog pozorišta iz Subotice. Iza organizacije takmičenja stoji Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik Mađarske asocijacije Vojvodine koji je, uručio i priznanje pobedniku, kao i Savez vojvođanskih Mađara i Vojvođanska fondacija za razvoj „Halo“ iz Suubotice.

Custom Search