Humanitarni turnir u basketu na Paliću

Pet, 16.07.2021 - 22:43 -- dejan.vukovic

„Koš za koš“ je naziv humanitarnog turnira u basketu koji se od petka održava na terenima za košarku na sportskom centru na Paliću. Sredstva koja budu sakupljena biće preusmerena porodici Gabrić koja živi u teškim uslovima.

Turnir je svečano otvorio Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice – Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam sa ovim divnim ljudima i velika mi je čast da otvorim ovaj divan događaj i da ga podržim u ime Subotice. Investicija od pre par godina koja je bila namenjena rekonstrukciji terena je bila dobar potez, jer se danas ovde često okupljamo, da li kroz sportska takmičenja, susrete mladih, ili kroz humanitarne turnire, kao što je ovaj. Sportsko nadmetanje je nešto najplemenitije, pogotovo kada ima humanitarni karakter!

Gradonačelnik je pohvalio napore Dragane Andrić i Stefana Segedija koji su, sa svojim prijateljima, uz podršku porodice Ivanović i velikog broja mladih, predstavnika MZ Makova sedmica, organizovali ovaj turnir od koga sav prihod ide porodici Gabrić, kako bi rešili koliko-toliko određene probleme.

– I lokalna samouprava će učestvovati u rešavanju određenih problema naše porodice. Mi, ne možemo, na žalost, da rešimo sve probleme, ali uz ovakve plemenite inicijative i međusobnu saradnju možemo mnogo toga da uradimo – dodao je Bakić.

Kako je istakla Dragana Andrić, ideja je potekla zahvaljujući timu mladih ljudih, te onih koji su pomogli, kako finansijski, tako ličnim angažovanjem. – Želimo da prikupimo sredstva za familiju Gabrić, da mi, kao građani, svojim ličnim doprinosom obezbedimo kvalitetniji život. Hvala svima koji su nam pomogli u ovome, lokalnoj samoupravi, gradonačelniku koji je došao da podrži manifestaciju koju planiramo kao tradicionalnu.

Mirsad Nalić, predsednik MZ Makova sedmica, najavio je da će u okviru svojih mogućnosti i ova MZ pomoći porodici koja živi u teškoj situaciji, opterećene zdravstvenim brigama.

Na pomoći se zahvalila i Melinda Gabrić – Hvala svima koji su organizovali ovu akciju za nas, hvala našoj Mesnoj zajednici, hvala Subotici, hvala ovim mladim ljudima koji se bave sportom!

Ličnosti: 
Custom Search