Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao radove na gasifikaciji MZ „Novo selo“

Pon, 06.09.2021 - 14:20 -- nikola.tumbas

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas radove na proširenju gasovodne mreže na području Mesne zajednice „Novo selo“ u Jasenovačkoj ulici, u kojoj će biti izgrađeno 3,7 kilometara gasovodne mreže sa mogućnošću priključenja 100 novih korisnika. Pastor je, tim povodom, izjavio da je razvoj infrastrukture, odnosno proširivanje gasovodne, kanalizacione, vodovodne i putne mreže jedan od osnovnih zadataka svake lokalne smaouprave, pa i naše subotičke lokalne samouprave.

Uz izražavanje zadovoljstva što je JKP „Suboticagas“ ove godine započelo radove na izgradnji 10 kilometara gasovodne mreže u Subotici, od kojih će, kako je rekao, nešto manje od četiri kilometra biti izgrađeno na području MU „Novo selo“, Balint Pastor je naveo da će se gasovodna mreža graditi i na područjima mesnih zajednica „Zorka“, „Dudova šuma“, „Radanovac“, „Mali Radanovac“, „Ker“, „Gat“ i „Aleksandrovo“.

„Pored toga, ove godine se, takođe, projektuje 10 kilometara gasovodne mreže koja će se  graditi sledeće godine. Iako nije toliko udaljena od Gradske kuće, ova mesna zajednica ima jako puno problema, a jedan od najvećih je što u njenom većem delu ne  postoji kanalizaciona mreža. Nadam se da će se to u doglednoj budućnosti promeniti u pozitivnom smislu, kao što danas možemo da kažemo da će nakon završetka  ovih radova na čak 90 odsto teritorije Mesne zajednice 'Novo selo' biti izgrađena gasovodna mreža“, istakao je Balint Pastor.

On je podsetio i na projekat „Čista Srbija“ u okviru koga će na teritoriji grada Subotice biti izgrađeno 110 kilometara kanalizacione mreže.

Gledamo pozitivno u budućnost što se tiče ostvarenja projekta 'Čista Srbija' u okviru koga će se izgraditi 110 kilometara kanalizacione mreže: 48 kilometara u Subotici, 12 kilometara na Paliću i 25 kilometara u Čantaviru i Bajmoku u kojima će  se izgraditi i prečistač otpadnih voda. Dakle, iz dana u dan radimo na poboljšanju infrastrukture i uslova  života građana i ne činimo razliku između gradskih i prigradskih mesnih zajednica. Što se tiče 'Suboticagasa' prioritet je u sledećem periodu i proširenje gasovodne mreže ka prigradskim mesnim zajednicama. Ovo je, inače, najekonomičniji način grejanja, isplativ i u svakom drugom pogledu za građane i zbog toga u budućnosti u većoj meri treba stavljati akcenat na proširivanje gasovodne mreže na teritoriji našeg grada“, poručio je dr Balint Pastor.

Direktorka JKP „Suboticagas“ Ildiko Zedi kazala je da su prošle godine radovi na gasifikaciji izvođeni uglavnom na Paliću, dok je ove godine akcenat na gasifikaciji Mesne zajednice „Novo selo“ gde će biti izgrađeno 3,7 kilometara gasovodne mreže.

U Mesnoj zajednici 'Novo selo' na novoizgrađenoj mreži moći će da se priključi sto potrošača, dok će mogućnost priključenja na deset kilometara mreže koja se gradi na teritoriji našeg grada imati oko 300 potrošača. Interesovanje za priključenje na gas je veliko, planom je predviđeno 350 priključaka za ovu godinu, a već imamo 385 zainteresovanih za priključak“, rekla je Ildiko Zedi, i dodala da je cena priključka 100.000 dinara i da JKP „Suboticagas“ ima oko 11.000 potrošača.

Predsednik Saveta MZ „Novo selo“, Gabor Tot, zahvalio se rukovodstvu Grada i JKP „Suboticagas“ na podršci dobijenoj u realizaciji ovog, za njih veoma značajnog projekta.

Obilasku radova na izgradnji gasovodne mreže u MZ „Novo selo“ prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Imre Kern i članovi Gradskog veća  Čila Goli, Hajnalka Bognar Pastor i Hargita Erči.

 

 

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search