Srbija osvojila 27. Memorijal Stevan Vilotić - Ćele

Sre, 08.09.2021 - 09:06 -- dejan.vukovic

Mađarska - Srbija 0:1 (0:1)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Novak Simović. Strelci: 1:0 Baždar in 42. min 

Mađarska: Senko, Debreceni (64. Alaxai), Benyei, Kovacs, Bartha (46. Sztojka), Szendrei (46. Redzic), Nemeth, Szujo, Csinger, Biben (60. Kerezsi), Benczenleitner.

Srbija: Gočmanac, Lazić, Krsmanović, Petković (87. Miletić), Despotovski, Đorđević (87. Subotić), Stanković, Ajdar, N. Mituljikić (66. Gluščević), Hrstić (46. Lazetić), Baždar (66. Kabić).

Reprezentacija Srbije osvojila je 27. izdanje Memorijalnog turnira „Stevn Ćele Vilotić”. U poslednjem meču Orlići su savladali Mađarsku sa 1:0, a fudbalski minimalac tek nagoveštava kakva se borba vodila na Gradskom stadionu u Subotici. Bila je to prava takmičarska utakmica, sa izuzetno mnogo duela, trčanja, šansi, pa je pravo čudo što je viđen samo jedan pogodak.

Početak meča protekao je uz pritisak Mađarske selekcije, imali su dve poluprilike, a nešto je opasniji bio pokušaj Nemeta. Srbija je uspostavila ravnotežu, a dobru priliku imao je Baždar u 9. minutu, ali je šutirao u golmana. Posle greške Mađarske, u 13. minutu dobro su kombinovali Mituljikić i Baždar, ali ni tada nije bilo gola. Usledio je period sa mnogo borbe, trčanja i duela, a prvi su do šansi stigli Mađari. Sendrei je bio u dobro poziciji, imali su Mađari još jedan dobar napad, ali je Gočmanac ostao nesavladan. Na ispitu je bio i posle pokušaja Debrecenija, a zatim slede ozbiljni napadi Orlića. Prvo su dobro kombinovali Baždar i Ajdar, ali je od svega ispao samo korner. Bila je to lepa najava za gol u 42. minutu. Dobar potez imao je Hrstić, potom i Mituljkić, da bi realizator bio Samed Baždar za veliku radost srpske reprezentacije. Srbija je bila bolji rival u drugom poluvemenu, i to se videlo na terenu, po prilikama.

Probali su solidno Petković i Stanković, a u 57. minutu Mituljikić iz slobodnog udarca pogađa pečku. Probao je potom i Gluščević, u 70. minutu, a potom je, posle drugog vezanog kornera nakon pritiska Orlića u dobroj prilici bio Ajdar. Finiš susreta donosi dve dobre prllike Lazetiću. Kako nije bio efikasan, Mađarima se otvorila šansa da stignu do izjednačenja, ali je, srećom, Krsmanović u presudnom momentu dobro reagovao.

Na kraju utakmice proglašeni su najbolji pojedinci i podeljeni pehari reprezentacijama. Najbolji golman Memorijala bio je Matija Gočmanac (Srbija), najbolji strelac Dominik Stojka (Mađarska), najbolji igrač bio je Samed Baždar (Srbija), a priznanje za najtalentovanijeg igrača reprezentacije Srbije Marko Lazetić. Najbolji trener je Dejan Branković, selektor Srbije. 

Custom Search