Obeležena Evropska nedelja sporta

Sre, 29.09.2021 - 22:57 -- dejan.vukovic

Subotica je bila domaćin projekta "Evropska nedelja sporta" u organizaciji Saveza za školski sport Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije a pod pokroviteljstvom Kancelarije Evropske unije u Srbiji. 

Program „Sport u škole“, pored redovnih aktivnosti koje se realizuju u salama za fizičko vaspitanje, podrazumevaju organizaciju sportskih manifestacija i uključivanje učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole, realizatora programa–profesora fizičkog vaspitanja, roditelja i lokalne sredine u realizaciju sportskih sadržaja. Postoji objektivna potreba da se prikaže javnosti, roditeljima i svim zainteresovanim ljudima program, aktivnosti dece kao razvoj dečjih sposobnosti i veština. 

Pored sportskog dela i takmičenja na Trgu u vidu treninga po stanicama, projekat je obuhvatio i upoznavanje dece sa kulturno istorijskim znamenitostima Grada, te su deca obišla Gradsku kuću sa turističkim vodičem koji im je predstavio njenu istorijsku vrednost i kulturni značaj. Usledio je zajednički trening na Trgu u kojem su subotički đaci iz nekoliko osnovnih škola uživali takmičeći se međusobno.  

 

Custom Search