Čas anatomije za Kiša

Sre, 13.10.2021 - 17:15 -- darko.kovacevic

Petnaestog oktobra 1989. godine preminuo je Danilo Kiš, jedan od deset najvećih svetskih pisaca druge polovine 20. veka. Rođenjem u Subotici učinio je naš grad bogatijim za još jednog stvarajućeg čoveka. Budio je misao, razbuktavao polemiku.

Kišu u sećanje, u petak, 15. oktobra 2021. godine, na svaki pun sat, na društvenim stranicama Fondacije koja nosi njegovo ime, podsetićemo vas na po jednu njegovu misao, koje je tokom svog (književnog) života podelio sa nama i svetom u svojim svevremenskim delima.

Istoga dana, od 20 časova, u Omladinskom klubu „Skladište“ (zgrada Jadran), Književni klub Fondacije „Danilo Kiš“ poziva vas da budete deo radionice koja je interaktivna i predstavlja čas anatomije, seciranje književnih dela radi što bolje analize, razumevanja, saglasja.

Članovi Književnog kluba čitaće svoje radove i međusobno ih kritikovati, analizirati - secirati. Istu priliku imaće i svi posetioci. Slobodno donesite rad koji želite sa nama da podelite i ne bojte se kritike - ko nije saslušao druge, nije ni napravio korak ka boljitku. Sledite Danilova načela. Nema mesta za strah! Pad i uspon su isto, veliki koraci ka oslobođenju.

Ličnosti: 
Custom Search