Jedriličari Palića okončali uspešnu sezonu

Uto, 26.10.2021 - 20:08 -- dejan.vukovic

Jedriličarski klub Palić završio je uspešnu sezonu u kojoj su sa 25 takmičara učestvovali na 26 regata, u 6 država. Ostvareni su izuzetni rezultati tokom kalendarske 2021 godine. 

Četiri jedriličara su postali državni prvaci, osvojena je i jedna bronzana medalja na prvenstvu Srbije koje se sastoji iz pet regata za klasu FIN i ILCA, dok za klasu OPTIMIST se uzimaju u obzir rezultati šest regata.

Prvaci Srbije su:

  • Tihomir Zakić u klasi FINN, 
  • Bertalan Molnar u klasi Optimist do 12 godina
  • Nenad Zakić u klasi Optimist generalno i u kategoriji dečaka
  • Kristina Boja u klasi ILCA 6 u kategoriji devojaka

Dario Bešić je osvojio 3. mesto u klasi ILCA 4 generalno i u kategoriji dečaka.

Istovremeno na svim regatama takmičari sa Palića su osvojili više od sto medalja. Pored istaknutih rezultata na domaćim regatama, veliki uspeh Kristine Boja i Nenada Zakića je da su kao članovi Srpske reprezentacije učestvovali na Svetskom Prvenstvu za 2021.godinu, gde su imali sjajnu priliku da se takmiče sa najboljima na svetu i da steknu samopouzdanje za sledeće velike međunarodne regate.

Sezona je uspešna za Klub i u pogledu rang liste na kojoj su takmičari Kluba na sledećem mestu završili godinu:

  • Optimist – generalno: Nenad Zakić – 1. mesto Molnar Bertalan – 6. mesto Arnold Tamaš – 23. mesto Tijana Zakić – 25. mesto
  • Klasa ILCA 4 – generalno: Dario Bešić – 4. mesto Aleksa Sretenović -6. mesto Luka Sretenović – 7. mesto Roland Kovač - 15. mesto Sven Skenderović – 16. mesto
  • Klasa ILCA 6: Kristina Boja – 2. mesto Mate Salai – 7. mesto Mate Marton – 11. mesto Klasa ILCA 7: Danilo Bešić – 3. mesto Robert Kovač – 6. mesto
  • Klasa FINN: Tihomir Zakić – 1. mesto Igor Ujvari – 6. mesto Balint Firstner – 7. mesto Atila Dubičanac – 10. mesto

Ovim plasmanima izuzetan doprinos su dali treneri kluba Dejan Zakić i Ištvan Boja. Klub svake godine ulaže velike napore i u popularizaciju jedrenja, kao i u povećanje broja jedriličara. Ove godine je škola jedrenja imala čak 45 polaznika, od kojih se jedan deo već krajem sezone isprobao na regatama za početnike. Na regatama za početnike do pobedničkog postolja su stigli: Jožef Ujhazi, David Česko, Marko Atić i Dušan Nikolić. Dok je od početnika Tijana Zakić učestvovala i na nekoliko većih takmičenja gde je postigla izvanredne rezultate od kojih joj je kruna za kraj sezone bila Tešketova regata održana u oktobru u Zemunu, koja se boduje za Državno Prvenstvo, a na kojoj je Tijana osvojila treće mesto u kategoriji devojčica.

Pored učešća na domaćim i međunarodnim regatama, Jedriličarski Palić je u 2021.godini bio domaćin i organizator čak 6 regata, od kojih je jedna međunarodnog karaktera, jedna se boduje za Državno Prvenstvo, zatim Otvoreno Prvenstvo Vojvodine, dve regate koje se boduju za rang listu i Match race regata za klasu FIN.

Postignutim rezultatima su doprineli i oni, koji su finansijski podržali rad Kluba, i to: Ministarstvo sporta i omladine, Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu, Sportski Savez Grada Subotica, Jedriličarski Savez Srbije, Jedriličarski Savez Vojvodine i Bethlen Gabor fondacija iz Mađarske.

Takođe, mnogo je značila podrška članova Kluba, roditelja takmičara, ljubitelja jedrenja koji su pomogli rad Kluba, kao i doprinosi sledećih sponzora: Auto kuća „NISSAN Marton“, Tisacoop d.o.o., STARS d.o.o., „Venera Bike“ Subotica, GOODWILL pharma, SKALA green d.o.o., Vinarija DIBONIS, PETRA vinarija, Poslovni inkubator Subotica – BIS, Zoološki vrt Palić, FORM engineering d.o.o. Subotica.

Custom Search