Poziv za organizacije građanskog društva: Javno zagovaranje mreža 2022

Kategorija: 
Izvor: 

U ponedeljak, 17. januara 2022. godine švajcarski projekat „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ otvorio je poziv za dostavljanje predloga projekata mreža organizacija građanskog društva. Poziv je otvoren u okviru grant šeme „Javno zagovaranje mreža 2022“. Projekat ACT podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Poziv će biti otvoren do 18. februara 2022. godine do 17 časova.

Opšti cilj aktuelnog poziva je podrška zagovaračkim inicijativama mreža na lokalnom i/ili nacionalnom nivou, uz uključivanje građana i građanki u procese kreiranja javnih politika i donošenja odluka.

Maksimalni traženi iznos po predlogu projekta iznosi do 2.950.000,00 RSD. Trajanje odobrenih projekata ograničeno je na 12 meseci. U okviru novog poziva biće podržano do 10 mreža organizacija građanskog društva. Poziv je otvoren za formalne mreže, registrovane u Agenciji za privredne registre (APR), ali i za neformalne mreže i grupe građana.

Ključni pravci delovanja koje će ACT projekat podržati u okviru ovog poziva jesu: mobilizacija i uključivanje građana u procese kreiranja javnih politika i donošenja odluka, praćenje sprovođenja zakona i politika, ljudska i građanska prava, dobro upravljanje, rodna ravnopravnost i povezane teme, decentralizacija, zaštita životne sredine, socijalna inkluzija i marginalizovane grupe.

Custom Search