Expo2020 Dubai -YUNET

Pet, 25.02.2022 - 11:36 -- nikola.tumbas
Intervju Zlatko Trhulj
Intervju Zlatko Trhulj
Prikaz EXPOa
Prikaz EXPOa

PR objava:

U toku je još jedna svetska izložba – Expo 2020 Dubai. Prvobitni plan bio je da prestižna manifestacija počne u oktobru 2020. godine, ali je došlo do odlaganja zbog pandemije korona virusa. Iako je zvanično otvorena krajem 2021. godine, organizatori su zadržali stari naziv.

Glavna tema i moto ovogodišnje izložbe je „Povezujući umove stvaramo budućnost“ (Connecting Minds, Creating the Future). Podstaknuti aktuelnim globalnim trendovima i ciljevima, organizatori Expo 2020 postavili su još tri podteme: mogućnost (opportunity), pokretljivost (mobility) i održivost (sustainability). Svaka od njih ima zasebni paviljon.

Našu zemlju su na Expo 2020 predstavljale najuspešnije domaće kompanije pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije. Pod sloganom „SRBIJA STVARA IDEJE – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost“  nastupio je  i YUNET INTERNATIONAL. Ova kompanija na tržištu postoji više od četvrt veka, a od samog početka je pionir u IT inovacijama i tehnologijama. Danas je deo Telekom Srbija grupe, što je dodatno učvrstilo poziciju YUNET-a kao domaćeg tehnološkog pionira.

Usluga koju su predstavili na sajmu temelji se na najsavremenijim svetskim rešenjima. Zajedno sa partnerima iz kompanije Nova Vector, Yunet je na EXPO 2020 Dubai predstavio sopstvenu IoT platformu. Radi se o modernoj, bezbednoj, modularnoj i skalabilnoj platformi koja uz pomoć IoT tehnologije, mašinskog učenja i blokčejna omogućava efikasnu digitalizaciju poslovanja.

YUNET IoT platforma već je našla primenu u farmaceutskoj industriji, pametnoj poljoprivredi i telekomunikacijama.

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search