Košarkaši Spartaka u višem rangu

Pet, 25.03.2022 - 12:49 -- dejan.vukovic

Pobedom u Čačku, u meču protiv Železničara, košarkaši Spartak Office Shoesa obezbedili su i matematički mesto u višem rangu takmičenja, odnosno u Košarkaškoj ligi Srbije, dva kola pre kraja. Bez obira na to, iz Spartaka poručuju da žele da nastave pobedonosni niz, koji traje već četrnaest utakmica, te da silovito uđu u viši rang.

Priliku da se još jednom predstave domaćoj publici, pa i da budu nagrađeni za povratak Subotice na košarkašku mapu Srbije, Golubovi će imati u subotu, 26. marta, kada od 17 sati u Hali sportova dočekuju ekipu Borca iz Zemuna.

Govoreći na konferenciji za štampu Filip Barna je naglasio koliko je pobeda protiv Železničara bila bitna za Golubove, pa je nastavio: – Nakon što smo obezbedili mesto u Prvoj ligi sada želimo da u subotu i obezbedimo prvo mesto. Kao i u svaki meč idemo maksimalno koncentrisani, sa idejom da od početka nametnemo naš ritam. Biće nam lakše uz podršku publike, jer je to uvek dodatni vetar u leđa za nas.

Srećko Sekulović, trener Spartaka, istakao je kako je po dolasku postavio tri prioriteta, ulazak u Prvu ligu, gde je Spartaku i mesto, overu prvog mesta i niz bez poraza. – Momci to osećaju istu. Imamo snagu, imamo dobru atmosferu. Ponosan sam na momke koji su uradili svoj posao, transformisali su se u jednu sjajnu ekipu i bilo mi je zadovoljstvo da ih vodim. Što se Borca tiče, oni sada imaju manje zvučnih imena nego u prvom meču, ali sada možda i bolje igraju. Imaju više mladih košarkaša koji su željni košarke, željni dokazivanja. Agresivniji su i brži su. To smo već osetili kada smo igrali u Zemunu, u većem delu meča je bio egal, pa smo uspeli da ih dobijemo. Radili smo dobro, i treba da pobedimo u poslednjoj utakmici u Subotici u ovoj sezoni. Zato i pozivamo publiku da dođe, da uživamo zajedno i da kroz ovu pobedu uživamo na prvom mestu.

Tagovi: 
Custom Search