Košarkaši Spartaka u finišu meča poraženi od ekipe iz Rumunije

Ned, 11.09.2022 - 00:52 -- dejan.vukovic

Spartak Office Shoes – SCH OHMA Mozzart Bet Timisoara 74:75 (19:21, 28:12, 4:19, 23:23)

MKK Spartak Office Shoes: Hardy 13, Šarenac 5, Dodić 5, Prlja 7, Sokolović 3, Nicholson 18, Ilkić 2, Kojić, Gazibegović 3, Danilović 2, Barna 16.

SCM OHMA Mozzar Bet Timisoara: McClellan 11, Gajić 9, Nasturescu, Kesar 14, Mocritchi, Đoković 12, Stajić, Mrković 16, Maticuic 9, Laslo 2, Petrescu 2, Stanciu.

Košarkaši Spartaka su u  sklopu priprema za predstojuću sezonu takmičenja u KLS odigrali zanimljivu pripremnu utakmicu protiv kvalitetne ekipe iz Rumunije. U neizvesnoj utakmici subotičani su pretrpeli poraz u finišu meča.

Uz dosta oscilacija obe ekipe, što je i normalno za pripremni period, odluka je pala u poslednjih nekoliko sekundi. Spartak je bolje otvorio utakmicu, ali je ekipa iz Temišvara u nastavku uspela da se vrati i povede. Spartak je odigrao odličan drugi deo drugog perioda. Uz dobru odbranu i brze napade prvo poluvreme su rešili u svoju korist sa 47:33.

Posle odlične četvrtine Spartaka, usledio je odgovor ekipe iz Temišvara. Subotičani su se mučili u šutu, dok je sa druge strane gostujući tim pogađao za tri poena. Razigrao se Đoković, a prednost Spartaka se brzo istopila. Sam finiš meča donosi važnu trojku Đokovića, ali i odgovor Hardija nakon asistencije Barne. Pred poslednji napad Spartaka ekipa iz Rumunije je vodila sa 75:73. Na 2 sekunde pre kraja borbeni Prlja se izborio za faul, sa linije slobodnih bacanja realizovao je samo prvi šut te se meč završio pobedom gostiju.  

Custom Search