U toku demontaža instalacija na Željezničkoj stanici

Uto, 25.10.2022 - 13:12 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 

Peštanska pruga već počupana iza Majšanskog mosta.

Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Zeleno Levi Front zahteva od nadležnih u gradskoj upravi Subotice da reaguju i zaustave izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala. Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi.

Prema studiji slučaja specijalistickog rada, u koji smo imali uvid, u slučaju havarije, u radijusu od 4 kilometara od ulice Pap Pala, građani bi bili povređeni, a objekti oštećeni. U radijusu od 9 kilometara, Subotičani bi bili izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći.

Zašto tokom planiranja nove pruge Beograd-Budimpešta koja prolazi kroz naš grad,...

detaljnije
Post date: Sre, 27.03.2024 - 19:02

Nekoliko priloga, snimaka sa dela gradilišta brze pruge, odnosno budućeg podvožnjaka između Kosovske ulice i budućeg novog Majšanskog mosta.

Post date: Sre, 20.03.2024 - 23:13

САОПШТЕЊЕ

За јавност о привременој обустави саобраћаја на локалним саобраћајницама

У оквиру радова на изградњи надвожњака и уклапању саобраћајнице доћи ће до тоталне обуставе саобраћаја у делу Биковачког пута.

Обустава ће трајати у временском периоду од 07. марта 2024. године до 27. марта 2024. године.

Post date: Uto, 05.03.2024 - 22:40

Ponavlja se priča koja se desila i za vreme izgradnje autoputa, kada se vukao pesak kroz ulice Paliča: putevi uništeni, kuće se "raspadaju" a građani nemaju mir.

Balaž Sabo Šipoš, ispred tridesetak okupljenih građana na uglu Zorkine i Erdutske ulice ukazao je na probleme sa kojima su suočeni stanovnici ove mesne zajednice u okolini ovih ulica.

Enorman broj teških kamiona, od 500 do 1000 dnevno, tunji kroz usku ulicu i  narušava normalan život ove zajednice.

Apel je da se kako tako brzina kretanja kamiona smanji i da se bar naspu neke deonice sa tucanikom da budu prohodne i za druga vozila.

Izjava u prilogu...

 

 

Post date: Čet, 29.02.2024 - 11:21

Nekoliko detalja sa dela radova na brzoj pruzi i teretnom delu stanice kao i radova u Lošinjskoj ulici kod podvožnjaka kod Pionira

Post date: Sre, 14.02.2024 - 21:35
Custom Search