Наставак активности на уређењу Викенд насеља

Čet, 26.01.2023 - 13:05 -- nikola.tumbas

Наставак активности на уређењу Викенд насеља на Палићу ПАЛИЋ, 26. јануар 2023. године – Предузеће „Парк Палић“ д.о.о. обавештава јавност да су у току бројне активности везане за спровеђење најављеног и започетог Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини - уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу.

У току децембра месеца прошле и јануара ове године, извршен је обилазак свих објеката у Викенд насељу и на основу утврђеног стања на терену направљен је регистар са категоризацијом објеката и власништва над објектима и парцелама на којима се они налазе.

Такође, утврђен је статус легалности објеката, као и то да ли је објекат планиран за рушење по усвојеном Плану детаљне регулације за Викенд насеље на Палићу. Од Градске управе Града Суботице, Службе за грађевинарство, затражене су и добијене информације везане за нелегалне објекте на овом подручју, те утврђено да ли је покренут поступак за легализацију истих.

Предузеће „Парк Палић“ покренуло је поступак за брисање 19 објеката из Катастра непокретности, који су у власништву Републике Србије, а већ су срушени у претходном периоду. Процес сагледавања осталих запуштених и потпуно девастираних објеката који су у власништву Републике Србије је у току и у припреми је поступак за њихово уклањање.

Обавештавамо јавност и да је у току контактирање власника свих објеката у Викенд насељу који су у запуштеном стању, а у власништву су приватних лица или предузећа.

Подсећамо заинтересоване да за све информације у вези са Викенд насељем, као и статусом објеката у њиховој својини могу да се обрате предузећу „Парк Палић“. Сва питања могу се упутити на адресу Кањишки пут 17а, Палић, или путем мејл адресе:
[email protected].

Од понедељка до петка, у периоду од 7 до 15 часова, грађани се могу обратити и на бројеве телефона: 024 602 780 и 065 960 2794. Контакт особа је Zsolt Keiper.

Статус објекта проверићемо у Плану детаљне регулације за Викенд насеље на Палићу, те упутити грађане на надлежне институције како би се сагледале могућности у вези са легализацијом или реконструкцијом, уколико објекат није поменутим Планом предвиђен за рушење.
 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Уређење Викенд насеља на Палићу: Уклоњено још два оронула објекта уз шеталише Палић

5. јул – Након што је крајем јуна уклањањем 13 оронулих објекта завршена прва фаза радова, предузеће „Парк Палић“ д.о.о. наставља са спровођењем пројекта уређења Викенд насеља на Палићу и интезивно ради на проналажењу начина и решења за уклањање девастираних и рушевних објеката који су у власништву правних или приватних лица.

Полазећи од чињенице да је уређење Викенд насеља од заједничког интереса за власнике објеката, као и за туристички потенцијал Палића, одржан је велики број састанака и консултација са представницима предузећа или њиховим правним наследницима, са циљем проналажења најучинковитијих решања.

Као резултат препознавања заједничког циља да Викенд...

detaljnije
Post date: Sre, 05.07.2023 - 11:16

Najavljen plan o uređenju prostora vikenda naselja na Paliću je zvanično krenuo danas.

U prilogu izjave za medije Pastora Ištvana i Valerije Denc.

Takođe mediji su dobili iz prve ruke ono što su želeli o SPA centru.

Kada će SPA biti dostupan za građane?

Plan je prvog avgusta, do kada bi se trebao u posao uvesti i, po konkursu, menadžer koji će voditi centar.

 

Post date: Pet, 02.06.2023 - 22:16

У току месеца фебруара и првој половини марта предузеће „Парк Палић“ Д.О.О. интензивирало је спровођење корака који за циљ имају започето уређење Викенд насеља на Палићу. Према евиденцији заснованој на подацима Катастра непокретности и подацима прикупљеним обиласком свих објеката на терену, утврђено је да се 195 објеката у Викенд насељу налазе у приватном власништву, правних или физичких лица. Од наведеног броја, 28 објеката је потпуно запуштено, руинирано или напуштено. У склопу спровођења Пројекта уређивања грађевинског земљишта у јавној својини - уклањање нелегалних и оронулих објеката и прибављање решења о њиховом уклањању у Викенд насељу на Палићу, предузеће „Парк Палић“ контактирало је са већином приватних лица или предузећа који имају објекте у Викенд насељу,...

detaljnije
Post date: Pet, 17.03.2023 - 19:43

Jedan video zapis, dokument, o stanju objekata u delu vikend naselja pre nego se počne sa uređivanjem istoga.

Post date: Sre, 15.02.2023 - 13:48

Popularno nazvani Bejrut, Vikend naselje će biti dovedeno kako će to biti moguće, naravno sve u skladu sa zakonom i pravima posednika parcela na istom.

Ištvan Pastor i Valerija Denc održali su danas poduži press na temu vikend naselja ali i SPA centra za koji će biti potpinan sutra ugovor u Beogradu o transferu sredstava za yavršenje istog. Novi datum je kraj maja sledeće godine.

O svemu što je važno za vlasnike nekretnina u vikend naselju biće otvoren telefon gde će se moći interesovati za svoju nekretninu, bilo na nelegelana ili legalna. JP Park palić u saradnji sa gradskim institucijama će uraditi sve da se dođe do najboljeg rešenja za vlasnike i one koji žive na tom prostoru.

Post date: Sre, 07.12.2022 - 23:36
Custom Search