Protest poljoprivrednika: Dogovor postignut i potpisan

Pon, 22.05.2023 - 09:59 -- nikola.tumbas

Protesti poljoprivrednika urodili plodom.

Predstavnici sedam poljoprivrednih udruženja, koja su pet dana protestovala blokirajući saobraćaj traktorima, potpisali su danas sa ministarkom poljoprivrede Jelanom Tanasković u Vladi Srbije sporazum o ispunjenju zahteva.

Dogovor o prekidu protesta i uklanjanju blokada postugnut je u subotu, 20. maja, a najvažniji je povećanje subvencija po hektaru.

(Beta) - https://beta.rs/ekonomija/ekonomija-srbija/182200-poljoprivrednici-danas...

*** Još je rečeno da ce biti kontakt telefon sa tri broja kako ce poljoprivrednici kojima je otkup mleka obustavljen ili bilo kakav drugi vid pritiska i ministarka je rekla da ne sme da bude nikakvog revanšizma i posle ovoga. Da se tu zaustvalja sve i da idemo napred u pregovorima da se rešavaju stvari. - prenosi Miroslav Matković.

*** Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде омогућиће пољопривредницима којима су млекаре отказале откуп млека да се пријаве на бројеве телефона: 011/3020100 011/3020101 011/3020118 Све пријаве биће евидентиране и интензивно ће се радити на решавању тог питања и проналажења решења за пласман њиховог производа.

Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search