Nikla kišna bašta na Prozivci

Sre, 27.09.2023 - 09:24 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Žika Reh o kišnoj bašti
Žika Reh o kišnoj bašti

Naš grad je posto jedan od deset gradova u Srbiji koji je dobio svoju kišnu baštu – primer urbane zelene površine koja može da doprinese smanjenju posledica obilnih kiša, poplava u urbanim sredinama. Ova bašta je deo projekta Niklo kao ja, čiji je cilj da ponudi direktan odgovor na već nastale negativne posledice klimatskih promena, a koji kompanija A1 Srbija sprovodi uz podršku evropske organizacije Propulsion i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Više o kišnim baštama i razlogom zbog čega su one potrebne i kakva im je uloga u prilogu govori Žika Reh, šef službe za zaštitu životne okoline u lokalnoj samoupravi.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Nedavna vest  iz kompanije A1 koja će kroz društveno odgovorni projekat „Niklo kao ja“, napraviti 10 kišnih bašti u 10 gradova naše zemlje mi je privukla pažnju što je bio razlog da upitam Žiku Reha, šefa Službe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj u gradu, da pojasni taj projekat.

Detaljno pojašnjene vidite u prilogu.

Ideja je da se ljudi koji imaju okućnicu, investitori&graditelji (što će verovatno biti nemoguće) ne pokrivaju svoje površine sa vodonepropusnim pločama ili betonom. Nego da ostavljaju...

detaljnije
Post date: Ned, 04.06.2023 - 21:26

Kompanija A1 Srbija instalirala 5.000 solarnih panela i pokrenula projekat Niklo kao ja

Na putu ka dostizanju klimatske neutralnosti, kompanija A1...

detaljnije
Post date: Čet, 25.05.2023 - 16:07
Custom Search