Sportske majice za učenike iz romske zajednice

Pet, 17.11.2023 - 17:34 -- nikola.tumbas

U Osnovnoj školi „Matko Vuković“ danas je predstavnicima šest osnovnih škola sa teritorije grada Subotice dodeljeno 329 majica za fizičko vaspitanje namenjenih za učenike iz romske zajednice, od prvog do četvrtog razreda, koji pohađaju nastavu u tim školama. Član Gradskog veća i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, Ilija Đukanović, izjavio je, tim povodom, kako su u oktobru u okviru Programa „Prevencija napuštanja školovanja“ učenicima iz romske zajednice iz socijalno ugroženih porodica dodeljeni udžbenici, da je to redovna aktivnost svake godine i da je nakon dodele udžbenika i razgovora sa predstavnicima škola i pedagoškim asistentima zaključeno da je romskoj deci iz socijalno ugroženih porodica potrebna i oprema za fizičko vaspitanje.|

Danas dodeljujemo predstavnicima šest škola ukupno 329 majica za učenike Romske zajednice od prvog do četvrtog razreda za fizičko vaspitanje. Takođe, i po jedan komlet drvenih bojica za svakog učenika. Ukupna sredstva opredeljena u budžetu grada iznose 188.000 dinara“, naveo je Đukanović.

Dodao je da će predstavnici svih šest škola, s obzirom na to da je današnji dan zamišljen kao sportsko druženje učenika, dobiti i po jedan komplet od po dve lopte za fizičko vaspitanje.

Lokalna samouprava nastavlja dobru saradnju sa  školama koje za cilj imaju unapređenje položaja romskih učenika“, naglasio je Ilija Đukanović.

Dodeli sportskih majica prisustvovali su i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, kao i romski koordinatori Grada Subotice.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search