Life Coach – Motivacioni trening

Sre, 07.06.2017 - 19:57 -- Beli

To da se kod kuće a i šire, generacije na razumeju, je stara stvar. Od kada je prestala čvrsta ruka, starog balkanskog uređenja u porodici  malo se olabavio odnos starih i mladih ali je donedavno ostao u okvirima još pristojnog i mogućeg. Radovala me je činjenica da se generacijski jaz uspešno pokrivao preko muzike i sporta pa je bilo dovoljno dodirnih tačaka da se komunicira sa decom, naročito u pubertetskom razdoblju. Moji momci su to dosta dobro podneli a vala i ja. Imali smo sportski dogovor i još sa dodatnim zdravim  humorom, sretno smo landovali iz puberteta. Upotrebio sam najjednostavnije objašnjenje početka, trajanja i završetka pubertetskih dana. Nisam počeo sa pčelicom i cvetom iako su pitanja bila baš konkretna.

- Kada ću ja znati da sam u pubertetu :pita me sin?

- Sine onda kada ti ja postanem malo glupav. To će da traje neko vreme pa ću ti ja biti sva glupaviji. Prvi put kad pomisliš da ipak nešto znam, pubertet počinje da jenjava i prolazi.

Na ovo smo se kasnijih zrelijih godina znali slatko nasmejati. Nismo nikada izgubili drugarski sportski kontakt iako naravno bude ponekad pametovanja sa obe strane. Imao sam tako sreće sa oba momka - Hvala Bogu.

Od tada ima dvadesetak godina. Situacija se danas drastično izmenila. Naša nadri nauka rukovodećih kadrova nas ubi sa stručnošću i načinom pokazivanja brige za podanike  decu i omladinu. Uveli su psihologe u škole još ranije, školske policajce te okrenuli na glavce kompletan milje školskog života. Autoritet nastavnika je uništen. Poduprti zakonima koji štite đake prestupnike doveli su odnos učenik-profesor do usijanja. Nije retko da učenik lupi šamar nastavniku i da ostane u istoj školi nekažnjen. Besparica i gnev nemaštine tako se direktno obija o glavu vaspitača koji su u moja vremena bili cenjeni sa visokim autoritetom i zaštićeni od strane društva. Promena društvenog sistema nam se dogodila kao jedna oluja koja je zbrisala sve pozitivne ljudske vrednosti u javnom i političkom životu.

Naravno prepoznavajući rupe u sociološkom davljenju mase, krpelji demagoške iluzije su odmah ubacili svoje pipke predstavljajući se kao spas čovečanstva. Političari đonovstih obraza i retorike sa asfalta, osvojiše prostor koji im je ponuđen takoreći na dlanu. Razni psiholozi – životni treneri (LIFE COACHING) sa pravom mešetare otkrivajući izgubljenoj masi kako treba razmišljati i naravno neprimetno šlihtati guzice za karanje vodećih struktura. Pod velom - razmišljaj svojom glavom - kanališe se i redizajnira mentalitet nacije. Govornici kao motivacioni treneri sa strašću velikih oratora analiziraju, upozoravaju, podučavaju, izvlače logičke ekvilibristike dajući na znanje javnosti koje sve rupe ima u obrazovanju. Nakon tako prepariranih mozgova ala Čomski, nacija može da srlja u propast poletno bez griže savesti.

Veliki problem ili sreća  je što se to baš ne prima kod mladih intelektualaca. Tu priču oni znaju za razliku od matorijeg življa, koji za sendvič i dnevnicu putuju zemljom Srbijom nemilosrdno uvodeći demokratiju. Mladi, bez obzira na, od govorancije zapljuvane motivacione trenere domaćeg podneblja, u širokom luku obilaze vonj naprasne nauke i pakuju kofere. Idu tamo gde mogu sami da se motivišu bez prisustva bilo kog ganga svoje domovine.

Tako uspešno dezorjentisanim ljudima, LIFE COCHING nudi  savetovanje, u coaching itd. Tako npr. gđa Ljilajavna Jagodić kaže:

- Ako želimo da promenimo svoj život, moramo da počnemo sa promenom nas samih. Uz pomoć stručnjaka to ćete uraditi brže i efikasnije. Kako krenuti iz početka ? Potrebno je da pokrenete svoju uspavanu životnu energiju, steknete više samopouzdanja, povratite samopoštovanje, steknete drugi pogled na svet, poboljšate svoje psihofizičko zdravlje, lakše donosite odluke, poboljšate komunikaciju sa drzgim ljudima, otarasite se loših navika. Uz pomoć životnog trenera, dozvolite sebi da se otvorite prema svetu i prema sebi, kao i da postavite postavite najteža pitanja koja na ste do sada izbegavali da tražite odgovore i pravili se da ne postoje.

Ona je klinički psiholog a sertifikovani životni trener strateških intervencija je postala u SAD kod g.Tony Robbinsa i Chloe Madaness. Misao uvežena bez kotrole kvaliteta, kvote i carine.

Za 456 sati raspoređenih u  vikend module sa po 16 sati / 110€ može se prijaviti svako ko je punoletan bez obzira na profil obrazovanja. G. Nebojša Jovanović osnivač O.L.I. centra već je tržišno reagovao kao što se vidi iz priloženog. Kada ljudi izgube, veru identitet i uopšte nadu, spremni su na SAD indoktrinaciju tj. učenje novog načina  razmišljanja na način koji nema veze sa našim podnebljem kulturom i tradicijom. Nisam pristalica teorije zavere ali stvari se tako šlihtaju, javno i manje javno da se čovek upita ko je taj genijalni negativac koji povlači tako uredno, takoreći jezivo smišljene poteze?

Subotica  07.06.2017.                                                                           Đorđe  Branisavljević

Tagovi: 
Custom Search