Etničke zajednice

Sportske majice za učenike iz romske zajednice

Pet, 17.11.2023 - 17:34 -- nikola.tumbas

U Osnovnoj školi „Matko Vuković“ danas je predstavnicima šest osnovnih škola sa teritorije grada Subotice dodeljeno 329 majica za fizičko vaspitanje namenjenih za učenike iz romske zajednice, od prvog do četvrtog razreda

Poseta bioskopu

Pet, 20.10.2023 - 21:34 -- nikola.tumbas

Poseta bioskopskim predstavama  je još jedan način za uključivanej mladih Roma u kulturno zabavni program društva. Češći odlasci na ovakve događaje će omogućiti zajednici   bolje upoznavanje se aktuelnim životnim sadržajima i predstvljaju jedan od koraka  za aktivno uključivanje u društvane tokove. 

Otvoreni univerzitet je ovu akciju podržao.

 

Poseta izložbi slika u galeriji na Otvorenom univerzitetu

Pet, 20.10.2023 - 16:27 -- nikola.tumbas

Na Otvorenom univerzitetu je bila izložba slika.  Želeli smo da se mladim učesnicima našeg programa omogućimo i posetu ovakvom događaju. Upoznavanje umetnosti slikanja i izražavanja emocija kroz slikanje. Učesnici su bili oduševljeni. Svidela im se opcija da im slikanje bude hobi i da na kreativan način predstave svoje emocije viđenje svog okruženja.

Додељени уџбеници за децу из ромске заједнице

Pet, 06.10.2023 - 20:39 -- nikola.tumbas

У Основној школи „Матко Вуковић“ данас су додељени уџбеници за децу из социјално угрожених породица из ромске заједнице која похађају наставу у неколико суботичких основних школа.

Stranice

Custom Search