Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Balint Pastor

Međunarodna ultramaratonksa trka startovala je tačno u 12 sati u subotu 12 maja isprted Velike terase na Paliću. Ovo je 12. međunarodna ultramaratonska trka u organizaciji ultramaratonksog kluba "Paligo Palus" na 6, 12, 24 časa kao i na 50 i 100 kilometara.  

Ova trka se se već godinama nalazi u međunarodnom kalendaru takmičenja pod okriljem IAU (međunarodne ultramaratonske federacije) kao i u kalendaru Atletskog saveza Srbije, koji se u poslednje dve godine suorganizator državnog prvenstva. ove trke se održavaju na međunarodno verifikovanoj stazi i istovremeno su i državna prvenstva i kvalifikacije za svetska prvenstva. 

Tačno u podne startovala je najduža i najprestižnija trka na 24 sata koja je okupila 19 takmičara. U toku dana i noći startovaće i ostale trke....

detaljnije
Sub, 12.05.2018 - 23:54

U amfiteatru Nove opstine održao se prvi od nekoliko planiranih okupljanja organizatora Subotičkog polumaratona sa učenicima iz gimnazije i iz Ekonomske škole u Subotici.

Razlog okupljanja je volontiranje na predstojećem 2. Subotičkom polumaratonu koji će se održati 02.09.2018. i tim povodom informisanje učenika o volonterskim zadacima, očekivanjima trkača od volontera, odgovornosti na stazi kao i predstavljanje iskustava sa prošlogodisnje trke.

Očekuje se da će aktivno učešće u volontiranju uzeti preko 250 mladih u ovoj jednoj od najvećih rekreativnih sportskih manifestacija u našem gradu.

Sub, 12.05.2018 - 10:51

16.03.2018. na Velikoj terasi na Paliću održana je svečanost povodmo mađarske revolucije 1848/49 u organizaciji MZ Palić i MKUD Palić, suorganizator je bio Park Palić D.O.O.

Pon, 19.03.2018 - 08:59

– Prvi Subotički polumaraton pod nazivom ‘Trči kroz istoriju’ bio je uspešan i u potpunosti je ispunio naša očekivanja. I kada je reč o organizaciji, i kada se govori o broju učesnika i realizaciji zacrtanih ciljeva. Više od 500 učesnika iz naše zemlje i regiona promovisalo je zdrav način života, podsticalo rekreativni sport i razvoj turističkog potencijala Subotice  – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, u okviru koje su onima koji su aktivno bilji uključeni u realizaciju ovog, za naš grad veoma značajnog projekta, u znak zahvalnosti uručene plakete. Na konferenciji je najavljen 2. Subotički polumaraton koji će se održati 2. septembra (nedelja), u okviru proslave Dana grada.

...

detaljnije
Sre, 07.02.2018 - 19:59

U prilogu izjave za medije predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

Čet, 28.12.2017 - 23:48

Na Senćanskom groblju, kod spomenika „Ptica slomljenih krila“, održana je komemoracija nevino stradalim žrtvama iz 1944. i 1945. godine. Vence na spomenik „Ptica slomljenih krila“ u ime Grada Subotice položili su gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford, a u ime Skupštine AP Vojvodine predsednik Ištvan Pastor. Vence na spomenik položili su i ambasador Mađarske u Beogradu Atila Pinter i generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić, predstavnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, konzul Mihael Tomšić, predstavnici nacionalnih saveta mađarske, hrvatske, nemačke i bunjevačke manjine, kao i predstavnici nekoliko političkih partija i udruženja.

Obraćajući se prisutnima posle ekumenske liturgije, koju su zajedno služili sveštenici...

detaljnije
Čet, 02.11.2017 - 23:28

Po odzivu učesnika i organizaciji, subotički polumaraton je doživeo uspeh. 

U prilozima mnogo više možete videti: nekoliko trka dece, čitav polumaraton koji je bio prenošen LIVE i izjavu pobednika Ivana Miškeljina na kraju trke, kao i komentar jednog od organizatora Balinta Pastora.

Sub, 02.09.2017 - 15:18

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Svečanosti održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali su predstavnici generalnih konzulata u Subotici, državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih i partnerskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija, kao i odbornici Skupštine grada.

Pet, 01.09.2017 - 23:23

U organizaciji Saveza vojvođanskih Mađara, na Paliću je, tradicionalno, svečano obeležen nacionalni praznik Mađara Sent Ištvan.

Pored predstavnika mađarskog konzulata, prisutan je bio i ministar odbrane R.Mađarske Ištvan Šimičko.

Posle ceremonije sečenja hleba, prisutnima su bili deljene veknice hleba.

Sub, 19.08.2017 - 23:55
Uto, 18.07.2017 - 19:43
Subscribe to Balint Pastor