Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Davor Štefanek

Davor Štefanek je od Svetske rvačke federacije primio priznanje za najboljeg rvača na svetu u 2016 godini. 

Rvaču i predsedniku rvačkog kluba Spartak priznanje je uručeno u Parizu gde se trenutno održava seniorsko svetsko prvenstvo u rvanju. Ovo je još jedna potvrda kvaliteta subotičkog rvača koji je najtrofejniji rvač Srbije sa osvojenih osam velikih medalja, među kojima je naznačajnija zlatna olimpijska medalja iz Ria 2016 godine kao i zlatna medalja sa svetskog prvenstva iz Taškenta 2014 godine. 

Rvači su u Parizu ostvarili još jedan veliki uspeh. Viktor Nemeš se okitio zlatnom svetskom medaljom u grčko rimskom stilu u kategoriji do 75 kg.  Nemeš je u finalu pobedio Rusa Aleksandra Čekirkina sa 4:1.

foto: prvatna arhiva Davora Štefaneka

Uto, 22.08.2017 - 23:37

Nakon igara na Paliću, ekipa Sportskog saveza grada Subotice večeras se takmičila u Somboru na novoj manifestaciji City Games ( nekadašnje Igre bez Granica). Takmičenje je održano na štrandu po prohladnom vremenu koje nije sprečilo učesnike da se nadmeću u sportskim veštinama. 

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je ukupno osam ekipa koje su se takmičile u pet zanimljivih igara na vodi. U ekipi Sportskog saveza Subotice nastupio je i Davor Štefanek, koji je juče zvanično proglašen i za najboljeg rvača grčko-rimskim stilom na svetu u 2016 godini. Štefanek je pokazao da se dobro nosi i sa igrama u vodi i sigurno je doprineo dobrom plasmanu subotičana. Ekipa Subotice zbog par pehova na kraju je zauzelo četvrto mesto. 

City games se održava u 12 zemalja a finalni turnir u...

detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 01:21

Još jedno veliko priznanje za subotički sport stiglo je iz Svetskog rvačkog Saveza. Olimpijski pobednik, takmičar i predsednik rvačkog kluba Spartak, Davor Štefanek, proglašen je za najboljeg rvača na svetu u grčko-rimskom stilu u 2016. godini, odlukom Svetske rvačke Ferederacije. 

Pored Davora nagrada dobija i Zhan Beleniuk rvač iz Ukrajine. Veliko priznanje dvojici najboljih svetskih rvača biće dodeljeno na završnoj večeri 201. Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati u Parizu 22. avgusta.  

 

Pet, 14.07.2017 - 12:13

Dvanaesti memorijalni rvački turnir "Refik Memišević - Brale" završen je ekipnom pobedom rvača Rusije koji su opravdali epitet favorita. 

Jedan od najjačih kadetskih turnira u Evropi održan je u hali sportova uz učešće 14 zemalja sa preko 150 takmičara. Organizator je bio rvački klub Spartak uz podršku Grada Subotice. Takmičenje se odvijalo dva dana zbog velikog broja prijavljenih rvača, pošto je ovo poslednja provera pred nastupajuće Evropsko prvenstvo koje će se održati za mesec dana u Sarajevu. Ekipno najbolja je bila reprezentacija Rusije, dok je drugo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojila Mađarska. Rvači iz Srbije nisu imali zapažene rezultate. Posebno priznanje pripalo je dobitniku u konkurenciji 100 kg, u kojem je rvao Refik Memišević osvajač četiri svetske medalje  i...

detaljnije
Pon, 26.06.2017 - 00:04

Subotica će predstojećeg vikenda biti domaćin memorijalnog rvačkog turnira za kadete "Refik Memišević - Brale". Ovaj tradicionalan turnir koji se ove godine organizuje po dvanaesti put i okuplja najbolje rvače u evropi u kadetskoj konkurenciji.  Očekuje se dolazak preko 150 takmičara iz 14 zemalja Evrope. 

Turnir se održava dva dana u Hali sportova. Pet kategorija se takmiči u subotu 24. juna a drugih pet kategorija u nedelju 25. juna. Svečano otvaranje je u subotu 24. juna u 16:30, nakon čega će biti finalne borbe u pet težinskih kategorija. Finalne borbe u nedelju se očekuju od 15 časova. 

Turnir je najavio Davor Štefanek, najbolji rvač Srbije i predsednik rvačkog kluba Spartak - Ovo je tradicionalni turnir koji je nastao pošto smo izgubili smo...

detaljnije
Sre, 21.06.2017 - 18:18

Gradonačelnik Bogdan Laban najavio je nova velika ulaganja u sportsku infrastrukturu Subotice. Nakon Gradskog stadiona gde su napokon zasijali reflektori i dogovorena rekosntrukcija atletske staze na red je došla Hala sportova gde će se rešiti dugogodišnji problem, klimatizacija. 

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu je napomenu da je izdvojeno 20 miliona dinara za rešavanje ovog problema koji bi doprineo puno bolje uslove u Hali uz mogućnost organizovanja niza novih takmičenja i u letnjim mesecima. 

Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, pojasnio je odakle su pristigla sredstva: - Vlada Republike Srbije je, pored već brojnih stvari oko kojih nam pomaže, „Y“ kraka, Narodnog pozorišta i Palića odvojila 20 miliona dinara za...

detaljnije
Pet, 09.06.2017 - 17:46

Srbija je danas na Evropskom prvenstvu u rvanju koje se održava u Novom Sadu osvojila dve medalje. Zlatnom se okitio Kristijan Fris u kategoriji do 59 kilograma dok je najbolji rvač Srbije, Davor Štefanek u kategoriji do 66 kg. osvojio srebrnu medalju. Medalje najboljima uručili su Vanja Udovičić, ministar sporta i Igor Mirović predsednik Organizacionog Odbora Evropskog Prvenstva.   

Davor Štefanek nije uspeo da osvoji zlatnu medalju koja mu jedino nedostaje u bogatoj kolekciji. U toku prepodneva slavio je u četiri borbe u kategoriji do 66 kg sa kojima se plasirao u finale Evropskog Prvenstva gde ga je čekao Rus, Artjom Surkov, prvak Evrope iz 2015 godine i osvajač srebrne medalje sa Svetskog prvenstva. Posle prve runde Sukov je imao prednost od jednog poena. U...

detaljnije
Ned, 07.05.2017 - 01:18

Davor Štefanek izborio je nastup u finale na Evropskom Prvenstvu koje se održava u Novom Sadu. Veliki uspeh ostvario je i Kristijan Fris u kategoriji do 59 kg, koji će se takođe boriti za zlatnu medalju 

Olimpijski pobednik iz Subotice, Davor Štefanek u svojoj bogatoj kolekciji nema jedino zlatnu medalju sa Evropskog Prvenstva i sada se nalazi na korak do ostvarenja tog cilja. U prepodnevnim borbama u kategoriji do 66 kilograma ostvario je 4 ubedljive pobede. U kvalifikacijam je savladao Andreasa Vetscha sa 11:1, nakon toga u osmini finala takmičara iz Latvije, Jurkjansa sa 5:2, nakon što je vodio sa 5:0. Dominaciju je pokazao u čestvrtfinalu kada je tušem nakon samo 52 sekunde pobedio  mađara Krasnaija. U polufinalu posle velike borbe bio je bolji od belorusa, Soslana Daurova i...

detaljnije
Sub, 06.05.2017 - 13:22

U današnjoj bogatoj ponudi na Paliću za vreme Prvomajskog praznika našao se i štand Rvačkog saveza Srbije na kojem je promovisano rvanje, rvački klub Spartak i pre svega predstojeće seniorsko Evropsko Prvenstvo koje će se održati u Novom Sadu u hali Spens od 2.-7. maja 2017 godine na kojem će se okupiti preko 1.000 takmičara iz 38 zemalja. 

Promoter prvenstva Evrope bio je naš sugrađanin i Olimpijski pobednik Davor Štefanek koji sa velikim optimizmom očekuje smotru najboljih rvača Starog kontineta. Štefanek je istakao da očekuje dobar nastup reprezentativaca Srbije koji imaju veliku želju da nastave uspešan niz i osvoje nove medalje za svoju zemlju.

Posetioci štanda mogli su da se upoznaju sa tehnikama rvanja, da se slikaju sa Štefanekom i njegovom Olimpijskom medaljom...

detaljnije
Pon, 01.05.2017 - 22:26

 

Sre, 08.03.2017 - 01:26
Subscribe to Davor Štefanek