Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Davor Štefanek

Spartak - Proleter 6:2

Rvači Spartaka su bili ubedljivi u rvačkom derbiju i pokazali da spremno dočekuju plej of za prvaka države koji će se 2. decembra održati u Subotici.

Subotičani su sa 6:2 pobedili Proleter koji je nastupio bez Frisa i Dobreva. U prvoj borbi Gazdag j epokazao da je iskusniji rvač te savladao Kolompara sa 3:1. Tamaš Nađ je veoma brzo stekao veliku prednost od 10:0 a u drugoj rundi samo potvrdio svoj kvalitet. Davor Štefanek je opravdao svoj renome i atraktivnim tušem doneo treći bod za Spartak. Najneizvesniji meč je viđen u četvrtoj borbi između reprezentativaca Aleksandra Maksimovića i Mate Nemeša.  Maksimović je u prvoj rundi poveo sa 2:0 a neuspeli čelendž doneo je još jedan bod rvaču Spartaka. U drugoj rundi Nemeš je bio agilniji smanjio na...

detaljnije
Ned, 19.11.2017 - 12:28

Spartak – Senta 7:1

Rvači Spartaka ostvarili su još jednu uverljivu prvenstvenu pobedu. Pobedili su Sentu sa 7:1 u meču u kojem je najveći otpor pružio Balo koji je i doneo jedini bod za goste.  

Gazdag je prvi poen doneo bez borbe pošto protivnik nije imao rvača u kategoriji do 60kg. Nađ je ulako savladao Saulića u dve runde, dok je Makismović bio veoma uverljiv protiv Polgara savladavši ga sa ukupnim rezultatom 37:0. Zerge je na početku iznenadio Štefaneka i poveo sa 4:0, nakon čega je olimpijski šampion pokazao svoj kvalitet i vrlo brzo atraktivnim potezima preokrenuo rezultat na 32:4, da bi pri kraju druge runde i tuširao svog protivnika. Tot je takođe tušem doneo sledeći poen rvačima Spartaka. Najveća borba viđena je u borbi između Baloa i Ivetića....

detaljnije
Čet, 02.11.2017 - 20:03

Spartak – Radnički (BG) 7:1

Rvači Spartaka sa velikim ambicijama počinju takmičenje u novoj rvačkoj sezoni. Pohod na titulu najavili su ubedeljivom pobedom u prvom kolu protiv ekipe Radničkog iz Beograda.

Uvodnu pobedu ostvario je Kristijan Gazdag koji je tuširao svog rivala početkom druge runde. U drugom meču mogao je da se dogodi isti scenario, međutim u poslednjim sekundama prve runde Ilić se izvukao iz tuša pod zahvatom Tamaša Nađa. Međutim, to nije omelo rvača Spartak ada uverljivo trijumfuje. Treći bod doneo je Sebastijan Nađ, da bi u sledećoj borbi olimpijski prvak Davor Štefanek atraktivnim bacanjem i tušem savladao Čolića za 4:0. Čikoš je povećao prednost a jedini bod gostima doneo je Dickov koji je savladao Tota za 5:1. Subotičani su slavili u...

detaljnije
Sub, 30.09.2017 - 21:19

Ako je suditi po Kupu Srbije, rvači Spartaka u novu sezonu ulaze izuzetno spremni, i već sada su istakli kandidaturu za novog prvaka države. 

Trijumfalno su završili treće izdanje Kupa Srbije koje je danas održano u Hali sportova u Subotici što im je ukupno doneo ekipni trofej namenjen celokupnom pobedniku Kupa Srbije. Subotičani su za najvećeg rivala imali Partizan iz Beograda, koji je danas nastupio sa šest rvača više u odnosu na Spartak. Uprkos tome, odličnim rvanjem Spartak je osvojio 62 boda, dok su crno beli uknjižili 47. Treći je bio Proleter sa 21 a četvrti Radnički iz Beograda sa 16 osvojenih bodova, iza njih slede ostali učesnici Kupa. 

Koliko su subotičani bili ubedljivi pokazuje i podatak da su osvojili čak šest zlatnih medaljja (od osam mogućih), dve srebrne...

detaljnije
Ned, 24.09.2017 - 00:21

Suboticu je danas,22.09.2017., u cilju promocije dualnog i preduzetničkog obrazovanja, sporta, besplatnog vežbanja i volonterizma mladih, posetio Karavan „Duh mladosti“. Manifestaciji održanoj u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ prisustvovala je i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, a Karavan „Duh mladosti“ otvorenim je proglasila zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Maja Gojković je, tim povodom, kazala da je jedan od prioriteta Srbije reforma obrazovnog sistema, razvoj praktičnih i primenjivih znanja kako bi bolje uskladili obrazovanje i tržište rada, što je važan preduslov smanjenja nezaposlenosti mladih i daljeg privrednog razvoja.

– Parlament je potpuno spreman da kroz suštinsku raspravu i...

detaljnije
Pet, 22.09.2017 - 23:11

Seniorska ekipa rvačkog kluba Spartak zabeležila je uspešan nastup na petom po redu tradicionalnom Memorijalnom turniru "rvačima Bosne i Hercegovine" koji je održan u Sarajevu uz učešće 18 ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. 

Spartak su predstavljala četiri takmičara koji su svi osvojili zlatne medalje, dok je Davor Štefanek proglašen i za najboljeg rvača turnira.  Davor Štefanek je bi najbolji u kategoriji do 75 kg., Oliver Tot je trijumfovao u kategoriji do 85 kg., Dejan Franjković u 96kg a Sabolč Horvat među teškašima u kategoriji do 130 kg. 

Uspešni su bili i oni najmlađi, pioniri Spartaka koji su učestvovali na turniru u Češkoj. Rvački klub Spartak predstavljalo je sedam takmičara koje je predvodio trener Damir Štefanek. Mladi subotičani su...

detaljnije
Sre, 20.09.2017 - 20:42

Davor Štefanek je od Svetske rvačke federacije primio priznanje za najboljeg rvača na svetu u 2016 godini. 

Rvaču i predsedniku rvačkog kluba Spartak priznanje je uručeno u Parizu gde se trenutno održava seniorsko svetsko prvenstvo u rvanju. Ovo je još jedna potvrda kvaliteta subotičkog rvača koji je najtrofejniji rvač Srbije sa osvojenih osam velikih medalja, među kojima je naznačajnija zlatna olimpijska medalja iz Ria 2016 godine kao i zlatna medalja sa svetskog prvenstva iz Taškenta 2014 godine. 

Rvači su u Parizu ostvarili još jedan veliki uspeh. Viktor Nemeš se okitio zlatnom svetskom medaljom u grčko rimskom stilu u kategoriji do 75 kg.  Nemeš je u finalu pobedio Rusa Aleksandra Čekirkina sa 4:1.

foto: prvatna arhiva Davora Štefaneka

Uto, 22.08.2017 - 23:37

Nakon igara na Paliću, ekipa Sportskog saveza grada Subotice večeras se takmičila u Somboru na novoj manifestaciji City Games ( nekadašnje Igre bez Granica). Takmičenje je održano na štrandu po prohladnom vremenu koje nije sprečilo učesnike da se nadmeću u sportskim veštinama. 

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je ukupno osam ekipa koje su se takmičile u pet zanimljivih igara na vodi. U ekipi Sportskog saveza Subotice nastupio je i Davor Štefanek, koji je juče zvanično proglašen i za najboljeg rvača grčko-rimskim stilom na svetu u 2016 godini. Štefanek je pokazao da se dobro nosi i sa igrama u vodi i sigurno je doprineo dobrom plasmanu subotičana. Ekipa Subotice zbog par pehova na kraju je zauzelo četvrto mesto. 

City games se održava u 12 zemalja a finalni turnir u...

detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 01:21

Još jedno veliko priznanje za subotički sport stiglo je iz Svetskog rvačkog Saveza. Olimpijski pobednik, takmičar i predsednik rvačkog kluba Spartak, Davor Štefanek, proglašen je za najboljeg rvača na svetu u grčko-rimskom stilu u 2016. godini, odlukom Svetske rvačke Ferederacije. 

Pored Davora nagrada dobija i Zhan Beleniuk rvač iz Ukrajine. Veliko priznanje dvojici najboljih svetskih rvača biće dodeljeno na završnoj večeri 201. Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati u Parizu 22. avgusta.  

 

Pet, 14.07.2017 - 12:13

Dvanaesti memorijalni rvački turnir "Refik Memišević - Brale" završen je ekipnom pobedom rvača Rusije koji su opravdali epitet favorita. 

Jedan od najjačih kadetskih turnira u Evropi održan je u hali sportova uz učešće 14 zemalja sa preko 150 takmičara. Organizator je bio rvački klub Spartak uz podršku Grada Subotice. Takmičenje se odvijalo dva dana zbog velikog broja prijavljenih rvača, pošto je ovo poslednja provera pred nastupajuće Evropsko prvenstvo koje će se održati za mesec dana u Sarajevu. Ekipno najbolja je bila reprezentacija Rusije, dok je drugo mesto u ekipnoj konkurenciji osvojila Mađarska. Rvači iz Srbije nisu imali zapažene rezultate. Posebno priznanje pripalo je dobitniku u konkurenciji 100 kg, u kojem je rvao Refik Memišević osvajač četiri svetske medalje  i...

detaljnije
Pon, 26.06.2017 - 00:04
Subscribe to Davor Štefanek