Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Đenđi Seleši

Samo vas gledam

Večeras je u prostorijama Pokreta socijalista održan koktel povodom 8.marta. Prisutnima su se obratili Predrag Bobić i Đenđi Šeleši.

Sre, 08.03.2017 - 20:58

Ministar za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je danas, 16. februara 2017. godine, u ime Vlade Srbije položio venac  kod spomenika „Njihovoj vernosti“ u Parku Rajhla Ferenca, koji je podignut u znak sećanja na poginule u ratovima devedesetih i bombardovanju.

U ime Grada Subotice venac je položio i odao počast palim žrtvama gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Predstavnici udruženja veterana ratova devedesetih su takođe odali počast svojim bivšim drugovima.

Aleksandar Vulin je u posebnoj izjavi, na pitanja novinara, komentarisao aktuelno pitanje oko kanditature predsednika Tomislava Nikolića.

Čet, 16.02.2017 - 13:39

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Obornici skupštine grada su na današnjoj sednici usvojili tačku dnevnog reda po kojoj je maksimalni broj zaposlenih u javnoj upravi 2373, limit koji će dovesti do toga da oko 170 ljudi uskoro ostaje bez posla.

Ovo je teška odluka, ali će se najveći broj rešiti putem tehnoloških viškova, uz saglasnost onih koji odlaze. U Gradskoj upravi će posle racionalizacije ostati 310 zaposlenih.

Druga bitna tačka je bila usvajanje novog načina obračuna toplotne energije, gde u osnovi nije poskupela cena grejanja, ali matematika u formulama ipak donosi novu cenu i kako je objasnio gradonačelnik ispada da oni koji su štediše u ovoj slučaju su "gubitnici".

Demokratska stranka je sutradan poslala svoje...

detaljnije
Čet, 04.02.2016 - 21:44

У prostorijama GrO DS Subotica одржан је вечерас скуп демократа и симпатизера истих на којем су, председник Покрајинског одбора Мирослав Васин и потпредседник Демократске странке Горан Јешић, одржали презентацију Изборног програма Демократске странке.

Пре скупа Мирослав Васин је дао изјаву за медије. У прилогу је детаљ где одговара на питање о могућим коалиционим партерима. А у prilogu je допис добијен од ОО ДС-а који даје ширину изборног програма.

На самом почетку презентације Славко Параћ је представио новог члана демократске стране, познатог музичара, Габора Ленђела.

... detaljnije
Pet, 15.01.2016 - 19:38

Ženske odborničke mreže skupština gradova Subotice i Sombora danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, prve potpisale Žensku platformu za razvoj Srbije od 2014. do 2020. godine. Potpisivanju Ženske platforme prisustvovali su predstavnici gradova Subotice i Sombora, AP Vojvodine i Republike Srbije.

Koordinatorka Ženske odborničke mreže Skupštine grada Subotice, Đenđi Seleši, izjavila je da će kroz dijalog i programske projekte žene postati „vidljivije” i da će Ženska platforma razvoja Srbije omogućiti praktičnu primenu rodne ravnopravnosti koja je, kako je rekla, ključ razvojnih rodnih politika bez kojih ne možemo da govorimo o demokratiji.

Koordinatorka Ženske odborničke mreže Skupštine grada Sombora Tamara Savović smatra da bi Ženska platforma za razvoj Srbije trebalo da...

detaljnije
Uto, 24.03.2015 - 08:02

Na zajedničkoj sednici Saveta za ravnopravnost polova Skupštine grada Subotice i Odbora za ravnopravnost polova Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine održanoj dana 04.03.2015. godine u Plavoj sali Gradske kuće doneta je odluka o formiranju Ženske odborničke mreže Skupštine grada Subotice na osnovu inicijative koju su potpisale i podržale sve odbornice u aktuelnom sazivu Skupštine grada Subotice.

Odbornice će kao neformalna grupa  raditi  zajednički na efikasnijem i bržem delovanju ka ostvarivanju načela i ciljeva koji su garant odborničke demokratije, vladavine prava i ljudskih sloboda.

U ostvarivanju navedenih programskih načela i ciljeva  odbornice će koristiti demokratska, nenasilna, parlamentarna i vanparlamentarna sredstva, kojima neće ugrožavati rad svojih...

detaljnije
Sre, 04.03.2015 - 15:22

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su zaslužnim Subotičanima uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Današnjoj svečanosti, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, gradski zvaničnici, predstavnici državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija.

Za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanje ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, diplome i plakete zvanje Počasni građanin uručene su Karolju Dudašu, piscu, publicisti i uredniku i Milenku Kosanoviću, karikaturisti i ilustratoru.

Za istaknuta dela koja...

detaljnije
Pon, 01.09.2014 - 18:12

Pet ipo sati bilo je potrebno da bi se prošlo kroz dvadeset četiri  tačke dnevnog reda 22. sednice skupštine grada. Uz normalna partijska prepucavanja došlo je i do neobične situacije gde su predstavnici opozicije, koji su rekli da će podržati predloge u prve dve tačke vezane za PDR i pozicije blokova južno od Segedinskog puta, ipak došli u prepirku sa pozicijom.

Treća bitna tačka dnevnog reda je izdvojena u poseban izveštaj pošto se radilo o značajnoj temi - donošenje Odluke o donošenju plana za unapređenje ekološkog stanja Palićkog jezera i njegove okoline i ona sadrži posebne video priloge sa komentarima Jožefa...

detaljnije
Uto, 15.07.2014 - 19:39

U organizaciji hrvatsko kulturnog prosvjetno društvog „Matija Gubec“ i Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame iz Tavankuta večeras je svečano otvoren XXIX. Saziv Prve kolonije naive u tehnici slame kao i Etno salaš Balažević, u prisustvu brojnih zvanica, između ostalih i najvećeg pojedinačnog donatora (za etno salaš) gradonačelnika Zagreba g. Milana Bandića.

U video prilozima detalji sa događaja

Pet, 11.07.2014 - 23:33
Subscribe to Đenđi Seleši