Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ervin Kanjo

U Savremenoj galeriji Subotica otvorena je u petak, 20. januara 2017. izložba Neuklopljivi. Ovom prilikom upriličen je razgovor sa kustosom izložbe Balintom Sombatijem i trojicom umetnika: Belom Mariašem, Zoltanom Radičem i Andrašom Šiflišem. Razgovor je vodila Nela Tonković, direktorka SGSU.

Balint Sombati (Szombathy Bálint) poznat je subotičkoj i međunarodnoj publici po svojim multimedijalnim umetničkim projektima i akcijama, a ovom prilikom publika ima priliku da ga upozna u ulozi kustosa izložbe Neuklopljivi. Sombati na ovoj izložbi predstavlja petoricu autora, predstavnika transavangarde u Vojvodini tokom ’80-ih godina 20. veka i umetničkog pravca Nova...

detaljnije
Sre, 25.01.2017 - 23:23

Umetnik, Ervin Kanjo, izložio je dvadeset pet novih crteža, kolaža, njegove omiljene, gradske teme: urbanistički detalji, zgrade, fasade, ulice...

Izložbu Kraj u riloudu možete pogledati u klubu Kein house u Štrosmajerovoj ulici.

Uto, 27.12.2016 - 17:06

U Klein house večeras je otvorena izložba slikarke rodom iz Sombora.

Tekst pročitan na otvaranju izložbe je u nastavku teksta.

Autorka Đurković Virag.

Otelovljenje

Inače bi nestao, srušio bi se, prelivao bi se. Jeste li ikad razmišljali o tome, zašto smo zatvoreni u naša tela? Kosti, mišići i koža. Duh se otelovljavao.

Meso

Mada ga je Stvoritelj napravio savršenim, na tržištu mesa ništa ne vredi. Odmeravaju nas, cenkaju se s nama, omalovažavaju nas, kako bi smo poverovali, da (ovo naše meso) ništa ne vredi. Da ne bismo tražili toliko za njega i da bismo se stalno plašili toga, da nikome neće trebati.

Potrošnja

Kupujte, kako biste imali status u društvu. Konzumirajte...

detaljnije
Pet, 19.02.2016 - 19:58

Retko se dešava da se nađe ovakav izbor mladih umetnika koji zaslužuju u punom smislu ovo priznanje naše zajednice.

Andrej Boka, mladi svetski priznati režiser, Dušan Svilar, student muzičke akademije i Ervin Kanjo, slikar, dobitnici su ovogodišnjeg priznanja dr Ferenc Bodrogvari.

U prilogu govor Ilije Maravića, predsednika skupštine grada:

Poštovane dame i gospodo, poštovani

dobitnici priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari”,

Na današnji dan, 22. juna 1935. godine, rođen je u Bezdanu Ferenc Bodrogvari, poznati  subotički, ali i jugoslovenski pisac, filozof i intelektualac. Ove godine, 31. maja, navršilo se 35 godina od njegovog iznenadnog i preranog odlaska u večnost.

...

detaljnije
Pon, 22.06.2015 - 20:54

Sunčan dan. Senka dizalice se prelama preko fasada na korzou, dok idem ka RK Centar ili MAXI? Gradilište Narodnog pozorišta “radi”. Vreme služi građevinare i podregava nadu da ćemo možda uskoro videti pozorište kako su to arhitekte smislili, a ne da gledamo šarenu reklamu na fasadi pozorišta koja sada dodatno “ubija” centar grada.

Ulazim u R.K, Centar, “s leđa”, na ulaz-izlaz u Maxi poslugu, pažnja mi je na telefonu i gotovo nalećem na dečka koji stoji nepomično pokraj vrata:

- Imate li sitno?

U inerciji sam prošao pored njega i ne zaustavljajući se okrenuo da ga pogledam. Relativno visok dečko, do 15 godina, u trenerci razbarušen, ukočen, spuštenih ruku, zagledan u daljinu da ne vidi kome se obraća, ponavljao je pitanje svakom ko bi ušao ili izišao iz samoposluge...

detaljnije
Pon, 12.01.2015 - 22:53

U petak, 7. juna 2013. godine u Omladinskom klubu „Skladište“ održana je promocija Monografije Fondacije „Danilo Kiš“, koju je Fondacija izdala tokom maja 2013. godine. Monografija je nastala povodom godišnjice osnivanja Omladinskog kluba „Skladište“ (9. maja 2012. godine), kao i osam godina postojanja Fondacije. Tom prilikom je bo održan celodnevni umetnički program u Omladinskom klubu „Skladište“, koji je obuhvatio i ujedno predstavlio umetničke akcije i programe kakve Fondacija kroz svoj rad sa mladima podržava.

 

Program:

Omladinski klub „Skladište“
19.00 - Otvaranje Izložbe subotičkih likovnih umetnika:
Emil Kadirić // Svetlana Ždrnja//Kányó Ervin//Vanja Subotić
19.30 - Graffiti Jam Session // DJ nastup - Aki (Bačka Topola)...

detaljnije
Pet, 07.06.2013 - 19:00

Međunarodna Izložba Dečijih Radova "Ex Libris" otvorena je danas u galeriji Otvorenog Univerziteta kao uvod u predstojeći 10. Interetno Festival.Od 592 rada iz 14 država i 41 jedne škole žiri je izabrao za izlaganje 304 Ex librisa.

Žiri su sačinjavali: Gyurkovics Hunor, akademski slikar i grafičar; Molnar Imre-Mirko, likovni pedagog i Kanyo Ervin, akademski grafičar.

Nagrade učesnicima  su dodeljene u starosnoj grupi do 10 godina,zatim od 11 do 14 godina i od 15 do 18 godina. Pored ovih dodeljene su i nagrade "Zlatni Paun". Posebna nagrada mentorima za uspešan pedagoški rad na polju grafičkog izražavanja i nagrada za najbolju kolekciju.

Pon, 22.08.2011 - 18:00
Subscribe to Ervin Kanjo