Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Goran Marinković

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije obišao je Suboticu. U okviru posete ministar Udovičić je potpisao ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu, koji uključuju zamenu atletske staze i pripadajućih atletskih borilišta, kompletnu zamenu trave sa drenažom i sređivanje prostorija koje koriste sportski klubovi na ovom objektu. 

Ministar Vanja Udovičić je u okviru posete Subotici u pratnji sa Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zaduženim za sport i omladinu i sa Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportkog saveza Srbije obišao Halu sportova i Gradski stadion u Subotici. U Hali sportova je zimus završena klimatizacija sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo sporta...

detaljnije
Čet, 05.07.2018 - 23:23

Čelnici Odbojkaškog saveza Srbije, predsednik Zoran Gajić i potpredsednik Đula Mešter posetili su Suboticu i tom prilikom ih je u zelenoj Sali Gradske kuće primio Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice sa svojim saradnicima Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Goranom Marinkovićem vd generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije. Sastanku su prisustvovali i članovi uprave MOK Spartak, predsednik Duško Guslov i potpredsednik Lazar Marković.

Tema sastanka je bila upoznavanje gostiju iz Odbojkaškog Saveza sa Suboticom kao odbojkaškim centrom koji ima dva superligaša, i u muškoj i ženskoj konkurenciji. Želja je da se uspostavi bolja saradnja i da grad Subotica bude domaćin međunarodnih reprezentativnih mečeva pošto su se u subotičkoj hali stekli puno...

detaljnije
Uto, 08.05.2018 - 18:14

Nakon tri dana i deset odvoženih trka završen je ovogodišnji Otvoreni Kupu Jugoistočne Evrope u jedrenju (SEEOOC) za klasu optimist na kojem su se takmičila deca do 15 godina iz šest zemalja.  

Takmičenje u jedrenje koje je održano u organizaciji JK Palić je najbrojnije i najkvalitetnije u Srbiji. Takmičari su odvozili čak deset trka u tri dana od kojih se za plasman računalo najboljih osam. U konkurenciji 92 takmičara najbolji je bio Stefan Yuill iz Akademsko Jedriličarskog kluba Beograd. Stefan je bio izuzetno ubedljiv, pobedio je u čak 7 trka i zasluženo slavio. Pobedničku plaketu Stefanu je dodelio Goran Marinković, vd generalnog sekretara Sportskog Saveza Srbije. 

Drugo mesto pripalo je Oliveru Brestoskom iz Slovačke koji je čak četiri godine mlađi od prvaka. Treći...

detaljnije
Ned, 06.05.2018 - 22:43

Sportski tereni na Paliću su renovirani i posle dugi niz godina ponovo su u upotrebi i vraćeni građanima na korišćenje. Kompletno renoviranje u iznosu od oko 10 miliona dinara u potpunosti je finansirala gradska samouprava.

Nakon što je pre pola godine gradska samouprava uspela da reši imovinsko pravne odnose stekli su se uslovi da se renoviraju sportski tereni na Paliću. Kompleks sportskih terena gradonačelnik Bogdan Laban, simboličnim predajem ključeva, na upravljanje je predao Nebojšu Darabošu direktoru preduzeća Park Palić koja će od sada voditi brigu o terenima. Gradonačelnik je istakao je odličnu saradnju javnih preduzeća oko ovog projekta:

- Danas otvaramo sportske terene koji su punih...

detaljnije
Pon, 30.04.2018 - 15:06

Sportski savez Subotice pored svojih redovnih aktivnosti se trudi da ugosti najbolje subotičke sportiste koji su svojim rezultatima proslavili grad Suboticu. Nakon Davora Štefaneka, Tamaša Kajdočija i Martina Mačkovića generalni sekretar Goran Marinković dočekao je i ugostio Sanju Malagurski, najtrofejniju subotičku odbojkašicu koja je u svojoj bogatoj karijeri osvojila i zlatnu Evropsku medalju 2011 godine na Prvenstvu koje je održano u Italiji. 

Sanja je karijeru započela u ŽOK Subotica a već sa 16 godina se otisnula u inostranstvo u ekipu Nova Gorica (Slovenija). Nastupala je za klubove u Sloveniji, Rumuniji, Poljskoj, dalekom Brazilu i Italiji. Trenutno je član ekipe Foppapedreti Iz Bergama (Italija).

Po završetku sezone u Italiji, Sanja Malagurski...

detaljnije
Sre, 11.04.2018 - 12:01

RTV Yu Eco Radio televizija je po dvadeseti put proglasila najbolje trenere na lokalnom i saveznom nivou. Svečano proglašenje obavljeno je u hotelu Patria uz prisustvo većeg broja dobitnika laskavih priznanja za najboljeg trenera tokom dvadeset godina. 

Za najboljeg trenera grada Subotice za 2017 godinu Radio televizija Yu eco nagradila je Borisa Arsića, trenera Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Pod njegovim vodstvom podmlađena ekipa osvojila je šampionsku titulu, kao i Kup Srbije. Fudbalerke su godinama nepobedive sa impozantnom gol razlikom u prvenstvu

Trener sa najboljim rezultatima u 2017. godini je Igor Žakić, strateg muškog odbojkaškog kluba Spartak koji su sezonu okončali na odličnom trećem mestu, iako su bili povratnici u elitni rang takmičenja. Po ocenama mnogih...

detaljnije
Uto, 03.04.2018 - 23:39

Trijumfom ekipe Online Akcijska roba završen turnir Subotice u malom fudbalu koji je organizovao Sportski savez Subotice na sportskom centru u Prvomajskoj ulici

Sportski savez grada Subotice na poziv RTS-a priključio se organizacijoi Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igrajmo za 16" koje organizuje RTS u spomen na žrtve tokom NATO bombardovanja zgrade RTS. Na turniru je učestvovalo osam ekipa, iako je interesovanje bilo znatno veće, međutim zbog dužine trajanja turnira i slobodnih termina ove godine Savez se odlučio da uključi osam ekipa. Generalni sekretar Sportskog Saveza Subotice, Goran Marinković istakao je da su na turniru svi radili volonterski u cilju sačuvanja uspomena na žrtve bombardovanja. Zahvalio se za pomoć lokalnoj samoupravi, JKP Stadion koji je besplatno...

detaljnije
Ned, 25.03.2018 - 22:55

Plivački klub Spartak Prozivka dobio je domaćinstvo pionirskog prvenstva Srbije u plivanju koje je danas počelo na bazenu SRC Prozivka. 

Na prvenstvu učestvuje 40 klubova iz Srbije sa oko 300 takmičara koji će se u toku dva dana takmičiti za medalje i titulu pvaka države. 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu koji je pohvalio organizaciju. - Ovo je jedna u nizu sportskih manifestacij au kojoj je Suboticadomaćin. Raduje me ova slika od preko 300 takmičara iz preko 40 klubova iz cele Srbije. Mislim da smo "prijemni" položili kada smo prošle godine organizovali masters. Prepoznali su tu čelnici Plivačkog saveza Srbije i ponudili nam pionirsko prvenstvo a sledeće nedelje i kadetsko. Subotica...

detaljnije
Ned, 18.03.2018 - 00:12

Predstavnici Sportskog Saveza grada Subotice posetili su Atletski klub Spartak i upoznali se sa njihovim rezultatima, organizacijom kluba i radom. Generalnog sekretara Gorana Marinkovića primili su predsednik Ak Spartak, Slobodan Vojnović i potpredsednik Laslo Karai. Upoznali su sekretara sa stanjem u klubu koji odlično funkcioniše u skladu sa svojim mogućnostima a mogu se pohvaliti i dobrim rezultatima.

Klub se zahvalio na velikom angažovanju lokalne samouprave, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, ali i Sportskom Savezu Subotice koji su se založili i preko Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije obezbedili sredstva za rekonstrukciju atletske staze na Gradskom stadionu.

Upriličen je i sastanak sa mladim atletičarima i njihovim trenerima, koji su izneli...

detaljnije
Čet, 01.03.2018 - 18:31

Sportski savez grada Subotice nastavio je sa stručnim predavanjima za subotičke trenere nakon njihove želje da se ovako edukuju. 

Nastavili su saradnju sa prof dr Markom Stojanovićem koji je krajem oktobra održao predavanje na temu „Glutealna regija u treningu i rehabilitaciji" koja je imala veoma pozitivne komentare kod subotičkih trenera.  Nova tema koju je profesor prezentovao je "Dugoročni sportski razvoj". Pred oko 25 trenera koji su pažljivo slušali i na kraju učestvovali u diskusiji, prof dr Marko Stojanović se osvrnuo na činjenicu da se mora voditi računa o dugoročnom sportskom razvoju. Da se deca moraju baviti sportom od malih nogu i to sa nekoliko sportskih grana i tek kasnije ih specijalizovati za konkretnu granu sporta. Ne treba težiti od dece brz sportski rezultat,...

detaljnije
Pon, 26.02.2018 - 00:07
Subscribe to Goran Marinković