Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Goran Marinković

Subotica je bogatija za još jedan košarkaški teren koji se nalazi na kraju šetališta u subotičkom naselju "Prozivka". Ovaj sportski objekat je renovirala Kompanija "Mozzart" u okviru akcije "Sto terena za jednu igru". Teren je poneo ime po našem sugrađaninu Nikoli Kaliniću, nekadašnjem igraču Spartaka, koji se proslavio igrama u reprezentaciji kao i u Fenerbahčeu sa kojim je postao prvak Evrope.  

Teren je svečano otvorio Nikola Kalinić koji se trenutno nalazi u Subotici pred početak priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Nikola Kalinić je pozdravio akciju Mozzarta i zahvalio se svima koji su doprineli da...

detaljnije
Čet, 20.07.2017 - 00:48

Nakon igara na Paliću, ekipa Sportskog saveza grada Subotice večeras se takmičila u Somboru na novoj manifestaciji City Games ( nekadašnje Igre bez Granica). Takmičenje je održano na štrandu po prohladnom vremenu koje nije sprečilo učesnike da se nadmeću u sportskim veštinama. 

Na ovoj manifestaciji učestvovalo je ukupno osam ekipa koje su se takmičile u pet zanimljivih igara na vodi. U ekipi Sportskog saveza Subotice nastupio je i Davor Štefanek, koji je juče zvanično proglašen i za najboljeg rvača grčko-rimskim stilom na svetu u 2016 godini. Štefanek je pokazao da se dobro nosi i sa igrama u vodi i sigurno je doprineo dobrom plasmanu subotičana. Ekipa Subotice zbog par pehova na kraju je zauzelo četvrto mesto. 

City games se održava u 12 zemalja a finalni turnir u...

detaljnije
Ned, 16.07.2017 - 01:21

Prvog takmičarskog dana Univerzitetskog Evropskog prvenstva u veslanju organizovan je prijem i poseta delegacije Gradskoj kući gde ih je primio Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu. 

U toku obilaska Gradske kuće visoki zvaničnici Evropskog Univerzitetskog sporta upoznali su sa istorijom Subotice, narodom koji živi na ovom području i naravno vrhunskim sportistima koje je dala Subotica. Gosti su sa interesovanjem razgledali Gradsku kuću i izneli svoje oduševljenje sa Gradom i prirodom na Paliću. 

Danas su na Prvenstvu vožene kvalifikacione trke od kojih su se pobednici plasirali u finala dok će drugo i treće plasirani u trkama repesaža pokušati da izbore taj status. U subotu 15. jula nastavljaju se kvalifikacione trke, dok su u nedelju poslednjeg...

detaljnije
Pet, 14.07.2017 - 18:54

Večeras je na Palićkom jezeru ispred zgrade Jedriličarskog kluba Palić održana međunarodna manifestacija City Games (nekadašnje Igre bez Granica) na kojoj je učestvovalo 6 ekipa a sve u organizaciji Grada Subotice i firme Adria Events.

Ekipu Subotice predstavljao je tim Sportskog saveza grada Subotice koji se odlično pokazao u ovakvom takmičenje. Učestvovale su još dve ekipe iz Novog Sada sastavljene od grupe "Bar Strong" pobednika ovogodišnje serije "Ja imam talenat", zatim ekipa Kanjiže, Zrenjanina i Sombora. Ekipe su se takmičile u pet zanimljivih igara u vodi i na kopnu.

Pre početka poslednje igre Subotica je bila u vodstvu u generalnom plasmanu, međutim u poslednjoj disciplini Novi Sad se pokazao spretniji i na kraju sa tom pobedom trijumfovao u ukupnom plasmanu....

detaljnije
Sre, 12.07.2017 - 00:34

Na Paliću je u protekla tri dana održana 55. Međunarodna regata pod nazivom "Vojvodina open"  na kojoj je učestvovalo 420 veslača i veslačica iz 26 klubova Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

Regatu je organizovao Veslački klub palić uz podršku Veslačkog saveza Srbije, Veslačkog saveza Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Grada Subotice, Mesne zajednice Palić i mnogobrojnih sponzora koji prepoznali ovo takmičenje. 

U generalnom plasmanu najuspešnija je bila ekipa Crvene zvezde koja je osvojila 123 boda, drugi Danubius 1885 sa 119, a treći hrvatski Iktus sa 100 bodova.  

U okviru „Vojvodina Open“ održane su i trke Dunavskog kupa, u četverac skulovima u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, u kojima je Danubius 1885 bio najuspešniji...

detaljnije
Ned, 02.07.2017 - 18:45

Polaznicima kursa za operativne trenere danas su u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice svečano dodeljene diplome o uspešno završenom kursu.  

Diplome je uručila dr Nadežda Rodić, direktor Visoke škole strukovnih studija koja je istakla značaj teorijskog usavršavanja sportista i trenera. Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza grada Subotice koji je istakao odličnu saradnju sa Visokom školom strukovnih studija. 

- Poznato je da je na snagu stupio novi Zakon o sportu koji je uneo dosta novina u radu sportskih klubova. Jedan od važnih segmenata tog zakona je i školovanje stručnih kadrova po kome samo obučeni treneri mogu da se bave svojim poslom. Prepoznajući problematiku...

detaljnije
Pet, 30.06.2017 - 18:35

Ženski košarkaški klub Spartak održao je završni koktel u AK Tasić, jednom od prijatelja kluba. Ovom prilikom AK Tasić je pokazala društvenu odgovornost i ženskom košarkaškom klubu Spartak uručili ček na 50.000 dinara. 

Uz koktel povodom završetka sezone svi prisutni su mogli i da provozaju novi Golf i uvere se u njegove odlične karakteristike. AK Tasić je distrubuter Volkswagena za Srbiju koji je sa odličnim i obučenim osobljem tu da ispuni želje kupaca. Radi se o firmi koja je više puta pomogla sportistima Subotice na čemu su im trenutno najzahvalnije košarkašice Spartaka. 

Dragan Vidaković, predsednik ŽKK Spartak zahvalio se AK Tasić na...

detaljnije
Uto, 16.05.2017 - 22:45

Subotica je bila domaćin Pokrajinskog sportskog takmičenja škola i ustanova za decu i osobe ometenu u razvoju. Takmilčenje se odvijalo u sali Tehničke škole "Ivan Sarić" i škole "Žarko Zrenjanin" u fudbalu, stonom tenisu i poligonu spretnosti. 

Nemanja Babović, profesor fizičkog vaspitanja u OISŠ "Žarko Zrenjanin" izneo je par podataka vezanih za samo takmičenje" - Na ovom prvenstvu ukupno učestvuje oko 170 takmičara i to dece osnovnih i srednjih škola kao i odraslih osoba ispred domova. Po deseti put se održava u Subotici u organizaciji škole "Žarko Zrenjanin". Specifičnost takmičenja je u tome što svi učesnici pohađaju specijalnu školu i preko ovakvih aktivnosti pokušavamo da ih približimo deci redovnih škola. Mi smo jedina ovakva škola u Pokrajini a verovatno i u...

detaljnije
Sre, 26.04.2017 - 17:57

Od večeras zvanično Gradski stadion je dobio reflektore koji zadovoljavaju standarde UEFE da se mogu igrati fudbalske utakmice u večernjim satima.

Više o tome u video prilogu, od gradonačenika Bogdana Labana.

Sre, 29.03.2017 - 22:20

Državni sekretar za sport i omladinu, Predrag Peruničić posetio je Suboticu i u Velikoj većnici Gradske kuće razgovarao sa sportskim radnicima i sportistima Subotice oko primene novog Zakona o sportu.

Državni sekretar je došao u posetu Subotici da se interesuje o problemima u sportu i o implementaciji novog zakona. Nakon kratkog upoznavanja sa novinama u radu Ministartsva omladine i sporta, prisutni su imali prilike da postavljaju pitanja Nenadu Peruničić. Mnogi su iskoristili ovu šansu i dali svoje viđenje oko primene novog Zakona. Zajednički je stav da je on doneo nešto novo i bolje u odnosu na prošla vremena, ali i da će biti stvari koje treba da se vremenom prilagođavaju ili menjaju u zavisnosti kako se bude pokazala primena u praksi.

Istaknuta je dobra saradnja...

detaljnije
Sub, 18.03.2017 - 01:23
Subscribe to Goran Marinković