Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Ivan Hardi

Ivan Hardi pozdravlja goste

Juče, 15. januara, u privremenim prostorijama Udruženja Rusina u Štrosmajerovoj 8, obeležan je nacionalni dan Rusina u R.Srbiji, 17.januar.

Skupu su ispred grada prisustvovali Tomislav Veljković, zamenik gradonačelnika, i Ljuben Hristov, savetnik gradonačenika.

Goste je pozdravio Ivan Hardi predsednik udruženja Rusina u Subotici, dok je ispred nacionalnog saveta obratio Željko Kovač. O ovom prazniku i istoriji Rusina na ovim prostorima govorila je Nataša Grunčić.

Zamenik gradonačelnika u obraćanju prisutnima je obećao udruženju Rusina da će se tokom godine naći rešenje za njihove nove prostorije.

Od predstavnika drugih nacionalnih zajednica našeg grada bio je prisutan Marko Marjanušić ispred Bunjevaca ( Bunjevačke matice i asocijacije nacionalnih zajednica...

detaljnije
Sub, 16.01.2016 - 17:48

Dopunu izveštaja (03.05.- 06.2014.) pogledati u nastavku na kraju teksta...

---------

Dana 27. 02. 2014. u prostorijama Udruženja Crnogoraca Subotice potpisan je Protokol o zajedničkoj saradnji 8 od 14 predviđenih Udruženja zavičajnih i nacionalnih, a koji su se saglasili sa tačkama pomenutog Protokola. Takođe je dogovoren i sastav Programskog saveta u koji su uključena sledeća Udruženja: Crnogorsko, Bunjevačka matica, Nemački savez, Rusinsko i Bošnjačko.
Sledeći koraci se odnose na to da će sva Udruženja, potpisnici, dati svoje predloge programa, a Programski savet će ih obraditi i pripremiti jednogodišnji program zajedničkih manifestacija, koji će realizovati budući Organizacioni odbor koji će se oformiti po završetku rada Programskog saveta....

detaljnije
Pet, 28.02.2014 - 01:22
Subscribe to Ivan Hardi