Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Mirko Bajić

Predsednica Bunjevačkog nacionalnog saveta dr Suzana Kujundžić Ostojić i predsednik Izvršnog odbora BNS gospodin Mirko Bajić su ugostili novog predsednika Bunjevačke matice gospodina Veljka Vojnića 5. jula u svojim prostorijama gde se razgovaralo i važnim pitanjima vezanim za rada Bunjevačke matice kao i o daljoj saradnji ove bunjevačke institucije kroz okvir rada Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

  • Ovo je prva protokolrana poseta novog predsednika Bunjevačke matice i veliko mi zadovoljstvo i čast što mogu razgovarati sa nekim ko vodi jednu od naši najvažniji i najstariji bunjevački udruženja. U ranijem periodu bilo je različiti pogleda ali ja verujem da smo se danas  dogovorili oko novi pravaca saradnje koji treba...
detaljnije
Čet, 06.07.2017 - 13:30

U subotu je ispred Doma kulture u Baloj Bosni, povodom praznika sv. Ivana Cvitnjaka, održano tradicionalno preskakanje vatre.

Ned, 25.06.2017 - 14:29

Bogdan Laban izjavio pobedu Vučića u Subotici nesto preko 50 %. Saša Janković je dobio oko 20 %, sto mu je verovatno najbolji rezultat u Srbiji. Beli ubedljivo treci.

A ostali kandidati, kako kažu analitičari, vreme je da shvate da nisu više za politiku.

 

Dodatna informacija

Bačka Topola - Obradjeno svih 49 birackih mesta. Vazecih listica 12162 od toga za Aleksandra Vucica 7035 ( 56,48% )

Ned, 02.04.2017 - 22:36

U Plavoj sali Gradske kuće u Subotici, sinoć je održano svečano obilužavanje jednog od četri nacionalna praznika bunjevačke zajednice u Srbiji – „Dana osnivanja prvog nacionalnog savita“.

Bila je to ujedno i 17. sidnica Savita, naravno, svečanog karaktera, sa Dnevnim redom koji je obuvatio pozdravne riči gostivi, izveštaj pridsidnice NSBM o radu u protekli godinu dana, te dodilu vridni priznanja istaknutim članovima zajednice i udruženjima.

Goste je prvo pozdravila Timea Horvat, zaminica gradonačelnika Subotice, koja je čestitala Bunjevcima nacionalni praznik i dodala:

- Čast mi je i zadovoljstvo što mogu da pozdravim članove Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne...

detaljnije
Sub, 25.02.2017 - 18:13

Na današnjoj pres konferenciji u prostorija Bunjevačkog nacionalog saveta, predsednica Suzana Kujundžić Ostojić je govorila o zaključcima simpozijuma „Kultura i identitet Bunjevaca“.

Medijima je bio podeljen ovaj materijal u štampanom obliku koji je dostupan i na zvaničnoj stranici BNS-a kao izveštaj na simpozijumu održanog 18.februara u Novom Sadu.

U prilogu zvučni zapis i izjave i odgovor na par pitanja...

***

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa virskim zajednicama, a u organizaciji Muzeja Vojvodine, u Skupštini AP Vojvodina u Novom Sadu u subotu, 18. februara, održan je Simpozijum „Kultura i identitet Bunjevaca“. Priko 30 izlagača dalo je svoje mišljenje o poriklu,...

detaljnije
Uto, 21.02.2017 - 17:05

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

U restoranu "Spartak" u dobrom raspoloženju gotovo svih prisutnih održano je bunjevačko prelo.

U prilozima više o ovome.

***

Dopuna od  Nikola Stantića

Poruke Bunjevcima uputio je priko svog izaslanika Nedeljka Tenjovića i pridsidnik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Tenjović je, izmed ostalog, kazo:

– Prenosim vam želje predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića da svoj praznik provedete u radosnoj atmosferi i prenosim vam njegove iskrene pozdrave u znak sećanja 1879....

detaljnije
Čet, 02.02.2017 - 23:29

U okviru „Libreria kluba”, u utorak, 29. novembra, otvorena je „Čitaonica bunjevačke zajednice”. Projekat je podržan od strane Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine, a realizuje se u saradnji sa Udruženjem građana „Bunjevački omladinski centar”.

U UG „Bunjevački omladiski centar” imali smo čast da dobijemo poziv da budemo deo ovog divnog projekta u prostoru koji je namenjen za promovisanje nacionalnih manjina. Mi smo prvi počeli da realizujemo naše planove, biće tu još nekoliko nacionalnih manjina, a predstavljamo se našim izdanjima, knjigama, novinama, časopisima, ali i elektronskim izdanjima. Značajno da je imamo priliku da se u ovom prostoru predstavimo kao ostale manjine, a pozivamo sve, ne samo Bunjevce, nego i sve...

detaljnije
Sre, 30.11.2016 - 14:12

Licemerno istupanje Tomislava Žigmanova

Otvoreno pismo koje je Tomislav Žigmanov uputio Premijeru  Republike Srbije povodom navodnih napada na zasedanju Skupštine grada Subotice na njega lično kao opozicionog odbornika i na prava Hrvata u Srbiji,  još je jedan licemeran istup predsednika DSHV, poslanika i odbornika, Tomislava Žigmanova

Ne samo da nije bilo napada na prava Hrvata, nego je, suprotno tome, na zasedanju Skupštine u više navrata  od strane  odbornika iz redova vladajuće većine, zatraženo da se u većoj meri ostvaruju prava hrvatske manjine u Subotici.

...

detaljnije
Pon, 28.11.2016 - 08:38

Po već dobro poznatoj tradiciji Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ organizovao je „Bal za Svetu Katu“, čime se i ovo udruženje priključuje obeležavanju nacionalnog praznika Bunjevaca – Dana Velike narodne skupštine.

Kako je to već i običaj u Bajmoku, u kulturno-umetničkom delu programa nastupila su deca koja u OŠ „Vuk Karadžić“ pohađaju predmet bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture.

– Poklonili smo ovo veče, koje je u sklopu obeležavanja nacionalnog praznika Bunjevaca, svim Katama. Njima smo čestitali imendan, a sve Kate, Katice, Katarine... dobile su prigodan program. Među 180 gostiju su tri generacije, a posebno nam je drago što su tu i najmlađi, deca koja uče bunjevački i školi, oni koji su tek...

detaljnije
Ned, 27.11.2016 - 15:58
Subscribe to Mirko Bajić