Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Slobodan Čamprag

Na današnjoj press konferenciji koja se održala u prostorijama Doma Dudova šuma, član gradskog veća zadužen za socijalna pitanja i zdravstvo Ilija Đukanović i v.d. direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević predstavili su planove u radu u narednom periodu za Ustanovu.
Đukanović Ilija istakao je kako je Gerontološki centar veoma važna ustanova za Grad, jer je prepoznatljiva i reprezentativna ne samo u Srbiji, nego i u regionu. Takođe je najavio kako će u budžetu Grada za sledeću godinu biti povećana sredstva u oblasti pomoć i nega u kući.
Ivanišević je taksativno naveo koje će se stvari dešavati u radu Gerontološkog centra.

* Plan je da se uz pomoć ministarstva pravde popravi kvalitet grejanja u Domu za negu.
* U narednom periodu će se...

detaljnije
Sre, 13.12.2017 - 14:09

Danas, 5. juna, na Svetski dan zaštite životne sredine, Zeleni Subotice sa zadovoljstvom objavljuju da je u subotu 3. juna 2017. u Kelebijskoj šumi organizovana jedna od najvećih ekoloških akcija poslednjih godina u Subotici. Prema projektu uklanjanja divljih deponija, prethodno je u Kelebijskoj šumi locirano 50 nelegalnih odlagališta smeća i nerastvorivog otpada.

Na jednom od područja na kojima se nalazi veliki broj nelegalnih deponija, u Kelebijskoj šumi, Zeleni Subotice su organizovali jednodnevnu akciju sakupljanja smeća i uklanjanja divljih deponija. Uz volontere Zelenih Subotice u radovima su učestvovali i aktivisti Srpske napredne stranke, Udruženja „Zajedno“, stolarskih udruženja, kao i predstavnici mesnih zajednica „Zorka“ i „...

detaljnije
Pon, 05.06.2017 - 17:31

U prilogu zvučni zapis govornika...

Čet, 09.02.2017 - 20:56

Svečanom sednicom Skupštine grada i polaganjem venaca na spomenike  žrtvama fašizma, obeležen je jedan od najvažnijih datuma u istoriji našeg grada – 10. oktobar – Dan oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu.

Svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, održanoj uz prigodan program, prisustvovali su: Ivan Starostin, prvi sekretar ambasade Ruske Federacije u Beogradu; Jevgenija Filipenko, ministar savetnik i Andrij Miroščenko, drugi savetnik odbrane, iz ambasade Ukrajine u Srbij; Dragoljub Švonja i Gordan Dulać, iz počasnog konzulata Belorusije u Novom Sadu; Vladimir Pleša, generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici; Andréjkó Gábor, konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici; dr Nenad...

detaljnije
Pon, 10.10.2016 - 14:31

U Gimnaziji "Svetozar Marković", delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koju je predvodio direktor Predstavništva Mlađen Cicović, poklonila je OŠ "Jovan Mikić", OŠ "Bosa Milićević" iz Novog Žednika i Gimnaziji "Svetozar Marković" 600 naslova sa poslednjeg Međunarodnog Beogradskog sajma knjiga. Događaju su prisustvovali Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotice.

Delegacija je kasnije posetila i uručila donaciju Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka”.

Izjave u prilozima...

Čet, 18.06.2015 - 14:30

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je prigodna svečanost i dodela pohvalnica učenicima I. II. i III. razreda osnovnih i srednjih škola, koji su učestvovali na republičkim takmičenjima prema Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete. Nagrađenim učenicima pohvalnice je uručio gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima.

Čet, 11.06.2015 - 17:25

Uz prisustvo neuobičajeno velikog broja predstavnika političkih stranaka u domu DSHV-a obeležen je tradicioonalno "Debo četvrtak". Prisutne su pozdravili domaćin predsednik DSHV, Petar Kuntić, Neven Marčić, konzul savjetnik iz Generalnog konzulata R.Hrvatske i gradonačenik Jene Maglai.

Pet, 13.02.2015 - 00:59

U prizemlju RK Centar odnedavno je otvoren prostor BOOKS&COFFEE koji nudi, naravno, dobru kafu i knjige, da se prelistaju dok se pije kafa. Uskoro će u ponudi će biti i pica, kao i sendviči raznog sadržaja. A primetit ćete i diskretnu dekoraciju od stojećih lampi koje će vam se verovatno svideti, pa ćete potražiti autora istih ovde.

Uto, 20.01.2015 - 13:25

U Gradskoj kući danas je obeležen Dan ljudskih prava, 10. decembar.

U prilogu govori Aniko Muškinja Hajnrih, pokrajinska ombudsmanka, koja je ocenila da se teška situacija u kojoj se nalazi Srbije, odražava na građane Vojvodine, tako da sve više gube poverenje u institucije. U drugom prilogu je obraćanje gradonačelnika prisutnima.

Sre, 10.12.2014 - 15:56

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predsednik Skupštine grada Ilija Maravić uz gosta sa nivoa pokrajine, zamenika pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhasa, prisustvovali su svečanosti povodom završetka radova na obnovi fasade zgrade Muzičke škole. Skromnu svečanost i koktel obezbedila je ekipa škole na čelu sa direktoricom Edit Barlai.

Za obnovu fasade krova i elemenata stolarije utrošeno je 26 miliona dinara.

Za pomenuti je detalj da je gradonačelnik Jene Maglai, vidno raspoložen, tokom obraćanja skupu u pozitivnom kontekstu pomenuo prethodnog gradonačelnika Modesta Dulića, vezano za obnovu fasadae Muzičke škole...

Uto, 21.10.2014 - 16:36
Subscribe to Slobodan Čamprag