Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Slobodan Vojinović

U Medija-centru Gradske kuće danas je zaključen Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Grada Subotice. Sporazum su potpisali direktor RPK Severnobačkog upravnog okruga Slobodan Vojinović i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Srđan Samardžić.

Srđan Samardžić je, tim povodom, izjavio da je predmet Sporazuma saradnja između Komore i Grada Subotice radi ostvarivanja interesa svih privrednih subjekata koji obavljaju registrovanu privrednu delatnost na teritoriji grada Subotice, pravnih i fizičkih lica čije je sedište na teritoriji našeg grada i razmene informacija i iskustava, koordiniranja rada i dogovaranja...

detaljnije
Pet, 10.11.2017 - 21:41

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se danas sa ambasadorom Italije u Srbiji Đuzepeom Mancom. Posle susreta u Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Laban i ambasador Manco su, u Gradskoj kući, razgovarali sa predstavnicima italijanskih preduzeća, banaka i osiguravajućih društava koji posluju u Subotici i Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga. Nakon zajedničkog obraćanja medijima u holu Otvorenog univerziteta, Đuzepe Manco je u bioskopu „Eurocinema“ svečano otvorio prvi Festival italijanskog filma na kome će, od 6. do 12. novembra, biti prikazani najbolji italijanski filmovi savremene produkcije.

Sastanak sa ambasadorom Đuzepeom Mancom protekao je u srdačnom i prisnom razgovoru, rekao je, obraćajući se medijima, Bogdan Laban, i dodao da je grad...

detaljnije
Uto, 07.11.2017 - 00:15

Povodom dugogodišnje saradnje gradonačelnik Bogdan Laban je uručio zahvalnicu ambasadoru Italije g.Đuzepe Mancu, a potom je održan susret sa predstavnicima italijanskih firmi u Subotici.

Pon, 06.11.2017 - 22:41

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa saradnicima sastao se danas, u Gradskoj kući, sa delegacijom ambasade Republike Indonezije u Beogradu, koju je predvodio ambasador Hari Ričard Džejms Kandu, i predstavnicima Regionalne privredne komore (RPK) Subotica. Razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblastima privrede, trgovine, kulture i sporta između Indonezije i našeg grada.

Tokom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, ambasador Kandu je podsetio da Vlada Indonezije već više godina raspisuje nekoliko konkursa u oblasti obrazovanja na koje, za stipendije, mogu da konkurišu mladi ljudi iz Srbije.

Investitori iz Indonezije žele da ulažu u Suboticu, podvukao je ambasador Kandu, i pozvao...

detaljnije
Sre, 15.03.2017 - 16:00

Detalji dolaska učesnika mitinga Srpske napredne stranke u Hali sprotova.
 

Uto, 07.03.2017 - 23:33

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović, primili su pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, generalnog tsekretara Atletskog saveza Srbije, Slobodana Brankovića, i predsednika Atletskog kluba Spartak, Slobodana Vojinovića, povodom primopredaje projekta za izgradnju nove atletske staze.

 U zvučnom zapisu više detalja o ovome.

Čet, 09.02.2017 - 16:15

Nakon 41 godine rada kao posebno pravno lice, RPK Subotica od naredne godine postaje deo jedinstvenog komorskog sistema Republike Srbije, te vas od 01.01.2017. godine dočekujemo kao Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Severno Bačkog upravnog okruga, jedinstveno pravno lice i jedinstvena komora na teritoriji cele države.

Predsednik PKS, Marko Čadež, 29.12.2016. godine, potpisao je odluku o imenovanju Vršioca dužnosti direktora Regionalne privredne komore Severno Bačkog upravnog okruga, Slobodana Vojinovića.

Pet, 30.12.2016 - 23:35

Компанија НИС свечано је пустила у рад модернизовану НИС Петрол бензинску станицу „Суботица 2“ на адреси Пушкинов трг бб, у присуству представника компаније и градских званичника.

Свечаном отварању присуствовали су Алексеј Черников, директор Блока Промет НИС-а и Богдан Лабан, градоначелник Суботице.

Нова НИС Петрол бензинска станица изграђена је у складу са савременим техничким стандардима, уз строго поштовање свих еколошких прописа.  Овај малопродајни објекат НИС-а опремљен је најсавременијом опремом и двостраним мултиплекс апаратима за точење горива, а осим висококвалитетног горива евро 5 стандарда домаће производње,  потрошачима је на располагању  и широк асортиман допунских производа, изврсна услуга као и богат избор кафе за понети.

Савремена НИС Петрол...

detaljnije
Uto, 20.12.2016 - 17:20

Region u prvih devet meseci 2016 je u suficitu od 30% - izjavio predsednik RPK Subotica, Slobodan Vojinović.

Za prvih devet meseci postignuti dobri rezultati u rastu industrijske proizvodnje odnosno rast je bio 5.2%, a rast prerađivačke industrije je bio 3.,2%, gledajući naš region rast je bio veći za 3%, odnosno 6.5% u prerađivačkom delu.

 Na nivou Srbije bilo je 11 milijardi izvoza a 14 uvoza, iz našeg regiona izvoz oko 800 miliona odnosno 7,2 % od celokupnog.

Jedan problem koji se pojavljuje sada u našem okruženju je nedostatak radne snage. Kvalitetni radnici odlaze u potrazi za boljom platom u inostranstvo. U Senti takođe nema dovoljno ljudi. U zonu u Malom Bajmoku se svakodnevno dovoze i odvoze autobusom radnici iz Sombora.

Danas su i odabrani laureati...

detaljnije
Pet, 25.11.2016 - 23:33
Subscribe to Slobodan Vojinović